3TAC bouwde Las Vegas-achtig kunstwerk

Nu het kunstwerk hangt, kunnen René Huizenga en Floor Timmers van 3Tac opgelucht ademhalen.

Floor Timmers van 3TAC uit Oss haalde in eerste instantie haar schouders op toen er een aanvraag voor 36 lichtbakken binnenkwam. Vast voor een franchise, dacht ze. Maar na een belletje met de klant, kunstenaar Maarten Baas, werd ze razend enthousiast. Inmiddels prijkt het verlichte en kleurrijke kunstwerk Intellectual Heritage boven de entree van de bibliotheek in Utrecht. “Hier ga ik echt een keer met mijn kinderen naartoe.”

Door: Peter de Wit.

Iedereen bij 3TAC in Oss is het er wel over eens. Een project zoals dit voor de bibliotheek aan de Neude in Utrecht, dat in samenwerking met kunstenaar Maarten Baas werd uitgevoerd, komt slechts één of twee keer in je leven voorbij. “Niemand, echt niemand, zelfs de kunstenaar niet, heeft vooraf kunnen bevatten hoe groot het kunstwerk Intellectual Heritage uiteindelijk zou worden”, vertelt commercieel manager Floor Timmers.

Het spraakmakende kunstwerk, dat een Las Vegas-achtige uitstraling heeft en inmiddels boven de luifel van de bibliotheek is geplaatst, is 10 meter breed, 9 meter hoog en 3 meter diep. Het telt maar liefst 36 lichtelementen die niet alleen qua uiterlijk en vorm van elkaar verschillen, maar afzonderlijk van elkaar en volledig gecomputeriseerd kunnen worden aangestuurd. Omdat 3TAC duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, zijn er alleen ledlampen gebruikt en heeft directeur René Huizenga afgedwongen dat de verlichting ’s nachts wordt uitgezet.

Het spraakmakende kunstwerk van Maarten Baas dat door 3Tac uit Oss werd gemaakt en een Las Vegas-achtige uitstraling heeft, is inmiddels boven de luifel van de bibliotheek aan de Neude in Utrecht geplaatst.

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding