AI, kans of bedreiging?

Zijn programma’s die gebruikmaken van Artificiële Intelligentie een kans of bedreiging voor de creatieve sector?

Het is onrustig in de creatieve sector. Programma’s die gebruikmaken van Artificiële Intelligentie (AI) kunnen illustraties creëren, reclamecampagnes bedenken en teksten schrijven. Ook in de signbranche worden programma’s als ChatGPT, waarmee je teksten kunt genereren, of Dall-E, om afbeeldingen te creëren, steeds meer toegepast. Is het een kans of een bedreiging voor de signmaker?

Door: Hetty Stevens

Een reclamecampagne laten bedenken door ChatGPT. Bijpassend beeldmateriaal genereren met Dall-E of Midjourney. En je klanten online te woord staan met een chatbot. Artificiële Intelligentie, oftewel AI, is een hot item. Ook in de signbranche. De een ziet het als een bedreiging, de ander omarmt het en ziet vooral kansen. Een directeur van een printbedrijf vertelde onlangs dat de campagneteksten op de bedrijfswebsite nu al gemaakt worden met behulp van ChatGPT. “Je krijgt originele invalshoeken en foutloze teksten in een mum van tijd. Dat is perfect.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding