Augmented reality is troef van Sign & Display

Als het ontwerp eenmaal klaar is, kan Ben Nijs zijn klanten via de iPad laten zien hoe hoog de totem is in vergelijking tot de objecten in de omgeving.

‘Klanten zien precies wat ze krijgen’

Hoe mooi zou het zijn om bij het bestellen van een reclamezuil voor bij de ingang van je bedrijfspand meteen te zien hoe deze zich straks verhoudt tot de directe omgeving. Voor de klanten van het Belgische Sign & Display is het al enige tijd realiteit. “Geen vervelende verrassingen achteraf”, zegt grafisch vormgever Ben Nijs. “De klanten weten dankzij augmented reality precies wat ze krijgen.”

Door Peter de Wit

Het toepassen van augmented reality in de signbranche is zeker nog geen vast gegeven. Maar als het aan Ben Nijs ligt, verandert dat in snel tempo. Hij is grafisch vormgever en productontwikkelaar bij Sign & Display in het Belgische Antwerpen en Diest en werkt al ruim een jaar met veel plezier met deze relatief nieuwe techniek. Nijs had twee jaar geleden ineens genoeg van de omslachtige manier waarop hij klanten moest tonen hoe de door hen bestelde reclametotems, doosletters of constructies eruitzien als deze eenmaal op hun plek staan of zijn gemonteerd. In plaats van de 3D-tekening van het object op een ‘platte’ foto te plaatsen, begon hij deze te importeren naar een augmented reality omgeving, waardoor klanten gevisualiseerd zien wat ze krijgen. De techniek valt een beetje te vergelijken met de tools die woonwinkels gebruiken om klanten inzichtelijk te maken hoe een bank, kast of eetkamertafel in hun woonkamer past.

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Sign.NL
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Sign+ Magazine én Premium Online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb al een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Sign+ Magazine Premium Online

Premium Online biedt alles wat je niet wilt missen. Snel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 7,99 per maand lees je het beste van Sign.NL online. Of kies voor één van de andere abonnementen.

Ja, ik wil graag onbeperkt toegang tot alle Premium artikelen.