Colorado 1630 biedt BVH Display extra kansen

Foto: Thijs van Halteren (links) bekijkt samen met René Roelofsen, accountmanager hardware bij Spandex Nederland, een proefwandje geplakt met polymeerfolie voorzien van een print afkomstig van de Colorado met FLXfinish+ technologie, waardoor mat en glans kunnen worden gecombineerd in dezelfde afdruk.

“Wij noemen onszelf
de huisstijlvisagist”

h

“Bij BVH Display zeggen we altijd: ‘wat je bedenkt, moet je ook zelf kunnen maken’. Vandaar ons relatief grote machinepark. Dat biedt flexibiliteit.” Aan het woord is Thijs van Halteren, eigenaar-directeur van BVH Display. De recente investering, via Spandex, in een Colorado 1630-printer past in dat plaatje. De FLXfinish+ technologie op deze machine biedt deze ‘visagist’ op het gebied van huisstijlen en displays de mogelijkheid om speciale effecten creëren. “Cosmeticamerken zijn daar gek op.”

Door: Wouter Mooij.

Het bedrijf wordt regelmatig BHV Display genoemd, maar de juiste volgorde is BVH en de letters staan voor Bert van Halteren, de vader van de huidige eigenaar-directeur Thijs van Halteren. Zijn pa stapte precies veertig jaar geleden in de sign- en displayindustrie, eerst als vertegenwoordiger van een Duits bedrijf, maar al snel nam hij zelf de productie ter hand. In 1992 werd een nieuw pand op het industrieterrein van Lichtenvoorde betrokken en in 2006 stapte zoon Thijs in het bedrijf. Die had, nadat hij een studie grafische vormgeving aan Cibap in Zwolle en de HEAO in Groningen had gevolgd, eerst nog een paar jaar voor studie en werk in Canada rondgekeken. Daar ontmoette hij ook zijn vrouw Shannon die tegenwoordig ook binnen BVH Display werkt. “Dit is een echt familiebedrijf met een platte organisatie. Ik wist al jong dat ik de signbranche in wilde, omdat ik het idee had dat ik daar mijn creativiteit kwijt kan.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding