‘Een bundel Noord-Hollandse nuchterheid’

Raymond Zutt (links) en René Scholten presenteren de nieuwe bedrijfsnaam.

Scholten Reclame en FDS Signmakers hebben de krachten gebundeld en namen recent ook een derde signbedrijf in de regio over. Dit brengt de ambitie om een landelijke speler in de signbranche te worden dichterbij. De signbedrijven uit Noord-Holland gaan samen verder onder een nieuwe naam: Reclasign. “Die naam omvat alles wat we doen.”

Door: Hetty Stevens

Dat Scholten Reclame in Heerhugowaard en FDS Signmakers in Warmenhuizen de krachten bundelen, lijkt een logische stap. Dit hadden eigenaren René Scholten en Raymond Zutt echter niet kunnen bevroeden toen Zutt 23 jaar geleden Scholten Reclame verliet om zijn eigen bedrijf te beginnen. “Ik werkte daar anderhalf jaar en was de tweede medewerker bij Scholten Reclame”, vertelt Zutt. Beide bedrijven groeiden in de jaren uit tot middelgrote signbedrijven, met elk hun eigen aanpak en specialiteiten. Toch zijn de twee ondernemers elkaar nooit uit het oog verloren. Ze opereren in hetzelfde vakgebied en op minder dan 15 kilometer afstand van elkaar. “Samen verdergaan is nu het goede moment”, vertelt Zutt. “We waren soms concurrenten, maar altijd met respect voor elkaar. En we bleven elkaar opzoeken. In de loop der jaren hebben we allebei wel eens gekeken of we de ander niet over konden nemen. Zover kwam het nooit. Totdat vorig jaar het idee kwam om te fuseren.” Scholten vult aan: “Als je landelijk groter en sterker wil worden, moet je denken aan schaalvergroting. En dan is een fusie een logische stap.”

“Als je groter wil worden, is fuseren een logische stap.”

De twee ondernemers vullen elkaar goed aan en waren het snel eens over de taakverdeling in het nieuwe bedrijf. Zutt: “Bij René zal de nadruk liggen op de financiële kant, ik richt me meer op de commerciële en operationele kanten van het bedrijf. Ik zal me blijven focussen op groei en René zal soms aan de handrem trekken. Daarin versterken we elkaar en proberen een goede mix te krijgen.” Ook de mentaliteit in beide bedrijven komt overeen. Zutt: “We worden een bundel Noord-Hollandse nuchterheid.”

De hoofdlocatie wordt Heerhugowaard, met een showroom voor klanten.

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding