James PRO: hulpmiddel efficiënte bedrijfsvoering

Hans de Kort (links) en Richard Todd: “Ondernemen doe je met je handen in je zakken, niet in je haren.” Foto’s: Stal Creatief Bureau

James PRO kennen we als de ‘digitale butler’ die mkb-bedrijven in de signbranche ondersteunt. De basis voor deze bedrijfssoftware, een lean projectmanagenttool, werd rond 2010 gelegd op de werkvloer van een signbedrijf. Waar staan we ruim tien jaar later? We praten erover met geestelijk vader Richard Todd en consultant Hans de Kort, eigenaar van Focus Projectbegeleiding. Een gesprek dat meer gaat over gedragsstijlen en communicatie op de werkvloer, dan over software. “Je kunt van alles meten, het gaat erom wat je met deze gegevens doet. Mensen moeten ermee werken.”

Door: Wouter Mooij

James PRO is een projectmanagementtool die werd ontwikkeld op de werkvloer van een signbedrijf. Om precies te zijn het bedrijf van Richard Todd in Amersfoort, dat tegenwoordig is opgesplitst in Signploeg en Stal Creatief Bureau. Hij had het idee dat hij als ondernemer achter zijn eigen staart aanliep en was de gele Post-it notes die overal rondslingerden met opmerkingen en laatste wijzigingen zat. “Hoe krijg ik alles goed opgelijnd? Samen met mijn collega en compagnon Peter Mol zijn we op zoek gegaan naar bedrijfssoftware die aansloot op onze behoefte.” Wat ze toen in de markt tegenkwamen, was echter te complex met te veel toeters en bellen. “Ik vind dat je een planning direct moet kunnen zien en zo weinig mogelijk hoeft te lezen.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding