Mini voor studenten Vista College

Foto: Een student van de afdeling Signmaking brengt een sticker aan op de nieuwe Mini Countryman.

Tijdens de introductieweek van het Vista College in het Limburgse Sittard waren de studenten van de afdeling Signmaking getuige van een ware happening. Op die dag vond de onthulling plaats van een heuse Mini Countryman, gesponsord door autofabriek VDL Nedcar uit het nabije Born. Voor docent Glenn Gleixner is deze auto met zijn eigentijdse vormgeving het ideale oefenobject om zijn leerlingen te leren carwrappen.

Door: Jean van Pol

Tot voor kort waren de leerlingen van de afdeling Signmaking aan het Vista College voor het leren carwrappen aangewezen op een versleten carrosserie van een Volkswagen Touran. “Een oude sloopauto zonder stoelen, bumpers of banden en boordevol deuken en krassen. Dat was eigenlijk geen gezicht”, zegt docent Glenn Gleixner. “Daarom zijn we met ons team van vijf docenten van de afdeling Signmaking gaan nadenken hoe we een betere oefenauto zouden kunnen bemachtigen. Collega Herman Raadschelders zei in een opwelling: ‘Hoe gaaf zou het zijn als we een Mini kunnen regelen voor de signopleiding?’ Hij had wel een ingang bij VDL. Toen hebben we gewoon de stoute schoenen aangetrokken en VDL Nedcar benaderd met de vraag: ‘Wat kunnen jullie voor ons betekenen?’ Daarop heeft directeur Jan Tulkens vóór de zomervakantie hoogstpersoonlijk een bezoek gebracht aan onze afdeling Signmaking. Hij was heel enthousiast over de opleiding, mede omdat Nedcar de samenwerking met onderwijsinstellingen hoog in het vaandel heeft staan.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding