Notermans onderneemt creatief en slim

Laurent Notermans

Bij Laurent Notermans gaan creativiteit en slim ondernemen hand in hand.

Binnen de signbranche draait alles om creativiteit. Maar om succesvol te zijn, is het minstens zo belangrijk om goed op de cijfertjes te letten. Iemand die daar als geen ander van is doordrongen, is oprichter Laurent Notermans van Notermans Buitenreclame in Sittard. Door efficiënt te werken, slim in te kopen en energie te besparen, behaalt zijn bedrijf zelfs in economisch mindere tijden nog steeds een goed rendement.

Door: Jean van Pol

Door de uit de pan rijzende prijzen van stroom en gas is menig ondernemer genoodzaakt om te gaan nadenken over de verduurzaming van zijn bedrijf. Bij Notermans Buitenreclame maken ze daar serieus werk van. Zo investeerde het bedrijf in het najaar van 2022 in enkele grote gordijnen waarmee de 550 vierkante meter grote productiehal in verschillende compartimenten kan worden verdeeld. “Met dit zeil, dat je als een gordijn opent en sluit, kunnen we de productiehal tot een derde verkleinen”, zegt Laurent Notermans. “We verwarmen alleen het gedeelte van de loods waar op dat moment onze mensen aan het werk zijn. Zo hebben we alleen dit jaar al 3.000 kubieke meter minder gas verbruikt.” Hij geeft nog een voorbeeld. “Ik werk ook weleens op zaterdag en dan zit ik alleen in een driehonderd vierkante meter groot kantoor. Het is natuurlijk van de zotte om op zo’n dag het hele kantoor met een gasketel te verwarmen. In plaats daarvan heb ik een infraroodpaneel in het plafond laten monteren. Door heel scherp te zijn op de energiekosten, sparen we geld uit.”

Notermans_Gordijn in productiehal
Met enkele gordijnen – waaronder eentje van 4,5 bij 30 meter – kan de productiehal in kleinere compartimenten worden verdeeld en veel op verwarming worden bespaard.

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding