Ribbels die gezien mogen worden

Roy Geluk toont een selectie van de lichtreclame producten die hij als ReNewSigns kan leveren aan signmakers. “Ik wilde van meet af aan gerecyclede kunststoffen gebruiken die ook weer recyclebaar zijn.”

Toen Roy Geluk twee jaar geleden zijn plannen ontvouwde voor 3D-geprinte doosletters en lichtbakken van gerecyclede kunststoffen, waren de eerste reacties niet hoopgevend. “Ik ben op veel plekken uitgelachen. Het kon niet én zou te duur zijn”, zegt de 26-jarige ondernemer die stug doorzette en inmiddels met ReNewSigns aan de weg timmert.

ReNewSigns produceert doosletters van gerecyclede kunststoffen

Door: Peter de Wit

Het zakelijke avontuur voor Roy Geluk (26) begon twee jaar terug. BlueSigns, het familiebedrijf van zijn moeder Lenny bij wie hij in dienst is, kreeg een aanvraag voor een standaard lichtreclame. “Bij de uitvoering daarvan liep ik tegen de constructie, technische mogelijkheden en soms de levertijd aan. Juist in die periode was Tata Steel weer eens in het nieuws vanwege de vervuiling die het veroorzaakt. Daar wordt onder andere aluminium voor doosletters en lichtbakken geproduceerd. Op dat moment ging ik nadenken of het ook anders kon. Het 3D-printen bestond natuurlijk al en het moest volgens mij mogelijk zijn om ook doosletters en lichtbakken 3D te printen. Dus ging ik me daarin verdiepen. Eerst kwam ik in contact met een klant van ons die al ervaring heeft in 3D-printen. Ik vroeg hem het hemd van z’n lijf.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding