Showroom als inspiratiebron

Foto: De kleurrijke showroom van Zuid Projecten is hét visitekaartje van het bedrijf.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat is ook de gedachte achter de unieke showroom van Zuid Projecten in Sittard. Wie bij dit reclameproductiebedrijf naar binnen loopt, ziet in één oogopslag wat hier allemaal op signgebied mogelijk is. “Het mooie aan onze branche is dat je in een handomdraai beleving kunt creëren”, zegt eigenaar Maurice Sanders.

Door: Jean van Pol

Het bedrijfspand van Zuid Projecten op bedrijventerrein Industriepark-Noord in Sittard oogt van buiten als menig ander kantoorgebouw. Dat verandert bij het betreden van de showroom. Een schattig autootje, beplakt met allerlei soorten autobelettering, lacht de bezoeker toe. Een levensgrote behangprint met varens en bloemen zorgt ervoor dat je je meteen welkom voelt. Een andere wand hangt vol met bewegwijzeringsbordjes en gevelbelettering in diverse kleuren – mét en zonder verlichting. Kortom, je komt ogen en oren tekort.

Volgens eigenaar Maurice Sanders is dat ook precies de bedoeling: “De bezoeker krijgt direct een indruk van wat er bij ons allemaal mogelijk is op signgebied. Onze showroom dient dan ook vooral als inspiratiebron voor de klant. Onze ervaring is dat dit beter werkt dan alleen maar bij een potentiële klant op bezoek gaan en vervolgens een ontwerp op papier te maken. Door onze producten op deze manier in levensgroot formaat te tonen, gaat het bij de klant veel meer leven.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding