‘Signmaker moet productgerichter denken’

Hans-Jürgen Caspers in het magazijn van Igepa Nederland in Tiel: “Wij willen het textielassortiment uitbouwen en onze positie in de textielmarkt versterken.” (Foto: Studio38C)

Het feit dat Igepa Nederland (toen nog Hansa Papier) twintig jaar geleden de sign- en displaymarkt betrad, heeft deze distributeur geen windeieren gelegd. Ook vandaag de dag wordt nog steeds meebewogen met vragen uit en kansen in de markt. Zo is de Inhaker omarmd, wordt het assortiment plaatmaterialen uitgebreid en is een textieldivisie in oprichting. Algemeen directeur Hans-Jürgen Caspers heeft ook een advies voor ondernemers in de visuele communicatiemarkt. “Signmakers moeten productgerichter leren denken.”

Hans-Jürgen Caspers over de ambities van Igepa Nederland

Door: Wouter Mooij

Hij is geboren en getogen in Duitsland, maar inmiddels is Hans-Jürgen Caspers alweer 25 jaar actief in de lage landen. In 1984 stapte hij in het vak als verkoper bij een Duitse papiergroothandel. Hij volgde de nodige managementopleidingen en in 1998 maakte Caspers de overstap naar Hansa Papier (een dochter van Igepa) in Bremen. Door een collega werd hij gewezen op de mogelijkheden van zelfklevende folie in de zeefdrukmarkt. Deze bagage nam Caspers mee toen hij de ruimte kreeg om onder de vlag van Hansa Papier de Nederlandse markt te exploreren. “Achteraf is het een goede beslissing geweest om direct ook met zelfklevende folies te starten. Viscom is een heel belangrijke afdeling binnen ons bedrijf geworden, inmiddels goed voor circa een derde van de omzet binnen Igepa Nederland. De papiermarkt als geheel is dalend en verandert sterk. Toen we in Nederland begonnen, waren hier nog tien papiergroothandels. Nu drie. Je ziet ook dat veel grafische bedrijven inmiddels in de viscommarkt zijn gestapt. Cross-selling is onze kracht en wordt steeds belangrijker.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding