Signscholen zoeken samenwerking

Tijdens de trip naar Las Vegas werd door Jasper Lin Venema, Jochem de Chene, Edwin van Kilsdonk, Kim Rauwerdink en Klaas Terpstra (v.l.n.r.) een stevige basis gelegd voor een eerste samenwerking tussen de drie signopleidingen Deltion College (Zwolle), De Rooi Pannen (Tilburg) en Nimeto (Utrecht).

Delen van kennis, docenten, faciliteiten en machines

Deltion College, De Rooi Pannen en Nimeto willen nauwer samenwerken. Doel is het signonderwijs naar een hoger niveau tillen door middel van onderlinge signbattles, kennisdeling, elkaars faciliteiten gebruiken en – in de toekomst – samen lesstof te ontwikkelen.

Door: Peter de Wit

Vertegenwoordigers van het Deltion College (Zwolle), De Rooi Pannen (Tilburg) en Nimeto (Utrecht) spraken elkaar april dit jaar een paar keer intensief tijdens de studiereis van brancheorganisatie SI’BON naar Las Vegas (zie kader). De uitkomst: de intentie om nauwer samen te werken op het gebied van kennisdeling (specialismen), de faciliteiten (machines die in de scholen staan), het uitwisselen van docenten en studenten, het organiseren van onderlinge signbattles, plus – en dat is voor later – het ontwikkelen van lesmateriaal. Concreet is dat de groep nog dit jaar opnieuw bij elkaar komt om de volgende stap te zetten en dat er in het schooljaar 2024-2025 diverse uitwisselingen komen.

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding