Trends op #BOPE 23

Netwerken op BOPE#23

Voor de vijfde editie van BOPE (Benelux Online Print Event) ging het Belgische VIGC voor het eerst de grens over. In Gorinchem kwamen half maart 120 professionals uit de Belgische en Nederlandse grafische industrie samen voor een verdieping in de nieuwste trends in het online-printlandschap, dat ze konden combineren met een bezoek aan de Sign & Print Expo.

Door Hetty Stevens

Onder de naam ‘#BOPE goes Orange’ werd de vijfde editie van het Benelux Online Print Event van VIGC voor het eerst in Nederland georganiseerd. Zo was het te combineren met de Sign & Print Expo in Gorinchem en zette de organisatie een stap naar internationale verbreding. “Met succes, want ongeveer 50 van de 120 deelnemers zijn afkomstig uit Nederland”, aldus VIGC-directeur Jos Steutelings, die sinds 2014 actief is bij deze Vlaamse organisatie. Hij verzorgde de aftrap van het BOPE-congres op 15 maart. De online printwereld is volgens hem spectaculair gegroeid in de laatste tien jaar. “Vooral een meer hybride benadering en niches hebben hun weg gevonden in de online printmarkt. Online printing is voor printbedrijven net als ademhalen en eten. Je hebt het nodig om te overleven en het is een van de vele verkoopkanalen die je vandaag de dag kunt benutten als printbedrijf. Als VIGC proberen we een brug te slaan naar alle nieuwe technologieën en benaderingen in deze markt. Daarom is dit congres zo belangrijk.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding