VideowindoW: kunst als zonwering

Foto: Ontwerp van de Willem de Kooning Academy voor toepassing op Rotterdam The Hague Airport.

Kunstenaar, fotograaf en filmmaker Remco Veenbrink, inmiddels CEO van VideowindoW in Delft, kwam op het idee via de werking van een lasbril. Als die effectief reageert op licht dan moet dat toch ook met glazen ramen kunnen? Na vijf jaar ontwikkelen, testen en bovenal het overtuigen van industriële partners is zijn idee werkelijkheid. “Onze ‘Biophilic Glare Control’ combineert kunst, technologie en natuur. Ik vind zelf dat we te veel in de commerciële hoek worden geframed, terwijl we juist kunst als zonwering tonen en zo een betekenisvolle toevoeging willen zijn voor de publieke ruimte.”

Ramen transformeren in een extreem energiezuinig transparant scherm

Door: Marco Groothoff

We kwamen VideowindoW op het spoor via een artikel van Till Behne op de site van het AD. Onder de kop ‘Zo kan elk raam een scherm voor games, video, informatie en zelfs kunst worden’, schrijft Behne dat reclame-uitingen op grote schermen op openbare plekken als vliegvelden en stations vaak bombastisch, agressief en opdringerig zijn. Terwijl subtiel en intuïtief meestal beter werkt, ontdekte Remco Veenbrink. Maar zijn VideowindoW kan méér dan alleen een boodschap overbrengen.

De drie mannen achter VideowindoW (v.l.n.r): Francisco Ayala Le Brun, Remco Veenbrink en Mark Oudenhoven. Foto: Fred Leeflang

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding