‘Water Technology heeft grote potentie’

Foto boven: Pedro Overmeer over zijn nieuwe werkgever Durst: “Een familiebedrijf waar alles ondernemerschap ademt en men een langetermijnvisie heeft.”

Pedro Overmeer verraste deze zomer vriend en vijand met zijn ‘transfer’ van Agfa naar Durst. Geen opportunisme, maar een kans die zich voordeed bij een familiebedrijf waar hij zich direct thuis voelt. Een gesprek over Durst Water Technology en de kansen in kartonnage, de P5-familie, slim automatiseren en printers ontwikkelen met de operator op het netvlies. “Zeker in het hogere segment gaan we steeds meer naar industrieel printen.”

Door Wouter Mooij

De opmerkelijke ‘transfer’ van Pedro Overmeer naar Durst

Jarenlang was Pedro Overmeer het ‘gezicht’ van de grootformaatprinters van Agfa in Nederland. Per 1 juli vertegenwoordigt hij als Business Development Manager opeens een andere printgigant in de lage landen: Durst Graphic Systems. Een opmerkelijke ‘transfer’, was de reactie in de markt. Zelf moest Overmeer misschien nog wel het meest wennen aan deze overstap. “Je verkondigt jarenlang en met hart en ziel het ‘geloof’ van Agfa en om dan opeens met printoplossingen van een ander merk de baan op te gaan, dat past niet helemaal bij mij. Ik sta ook nog steeds vierkant achter de oplossingen die ik in mijn vorige rol heb geadviseerd. Echter, een kijkje in de keuken bij Durst in Brixen en gesprekken met sales director Christian Harder en mede-eigenaar en CEO Christoph Gamper maakten mij duidelijk dat Durst niet alleen prachtige producten maakt, maar ook heel dicht bij de klant wil staan. Iets wat de laatste jaren in de Benelux niet goed uit de verf kwam (zie kader, red.). Zo’n aanpak spreekt mij aan en ik zag dit als een uitdaging waar ik geen ‘nee’ tegen kon zeggen.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding