Witte raaf Simian

Wouter Haan, eigenaar en oprichter van Simian, is direct en betrokken. Foto’s: Simian

k

In de aanloop naar printproductiebedrijf Simian treffen we namen als ‘Durf Communicatie Holding’ en ‘Belhamel’. Wellicht kenmerkend voor Wouter Haan. Vermetel is hij zeker. Overnames en investeringen zijn doordacht. Heeft hij gewoon ‘de wind mee’ of is het ontstaan van deze witte raaf in de printwereld het gevolg van een uitgekiende strategie? Haan komt direct en betrokken over; mens-, markt- en mogelijkhedengericht. Je weet meteen waar je aan toe bent.

Door Jan Vroegop

Wouter Haan, eigenaar van Simian in het Groningse Westerbroek, is een taaie onderhandelaar. Voor toeleveranciers is dit geen verrassing. Zo had Haan ooit eens een meningsverschil over misleidende specificaties rond de inhoud van inktcartridges. “Om de welles-nietes-discussie te doorbreken, stapten we samen naar de printer en leegden een cartridge in een maatbeker. Zie je nu wel? Er zit één liter in en niet 1,1 liter zoals staat vermeld.”

Het is Haan ten voeten uit. Hij zet met Simian in op de algrafische B2B- en B2C-markt en verkoopt zijn reprografie en sign & display (wideformat) aanbod online via Reclameland.nl, Drukland.nl en Flyerzone.nl. Hij doet geen zaken met resellers. “Nee”, zegt Haan resoluut. “Zij voegen geen waarde toe. Ga maar naar Drukwerkdeal, zeggen we tegen hen.”

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding