Wow-effect op sportvelden

Voor het navigeren van de vloerprinter maakt de GroundWOW SFX Apex ook gebruik van gps, zoals bij het printen van de drie enorme leeuwen op het veld bij het hoofdkantoor van de Engelse voetbalbond in St. George’s Park. Foto’s: GroundWOW

Vloerprinter GroundWOW tovert sportveld om tot reclamezuil

Hoe kun je onbenutte oppervlakken, zoals sportvelden, gebruiken voor reclame-uitingen? Bij het Engelse GroundWOW stelden ze zich zeven jaar geleden deze vraag voor het eerst. Het resulteerde in vier autonoom rijdende vloerprinters, die logo’s en teksten in maximaal zes kleuren kunnen aanbrengen op een diversiteit aan ondergronden.

Door: Peter de Wit

Er zijn veel onbenutte oppervlakken die zeer geschikt zijn voor reclame-uitingen, maar waarvoor nog geen handige printoplossing is bedacht. Bij GroundWOW verwonderden ze zich hierover en vroegen zich af hoe het zou zijn als je deze oppervlakken voor reclamedoeleinden zou kunnen inzetten en wat daarvoor nodig is. Het resulteerde in het ontwikkelen van vier autonoom rijdende vloerprinters (zie kader). Afhankelijk van welke versie wordt gebruikt (via een leaseconstructie), kun je op gras, kunstgras of asfalt printen.

Premium artikel

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Sign+ Magazine.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding