3D-tekst op gevel

NOMINATIE – Outdoor Signage – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Outdoor Signage
 • Inzender:
  JonkSign
 • Opdrachtgever:
  Groenhart Group Purmerend
 • Ontwerp:
  Harry Jonk

Stem op dit project

ANDERE BETROKKEN BEDRIJVEN
Chanan Hornstra (architect) van CHArchitectuur

PROJECTOMSCHRIJVING
Logo ‘GROENHART’ op het nieuwe hoofdkantoor van Groenhart Group Purmerend zo groot mogelijk en zichtbaar plakken met Avery 800 folie op onregelmatig damwandprofiel, met verloop van perspectief. Naast verfraaiing hoofdkantoor ook zorgen voor goede zichtbaarheid vanaf de N244 en omliggende wegen voor (aspirant) klanten.

ROL IN HET PROJECT
Vanaf de bouw met klant en architect meegedacht om deze ‘lege’ belangrijke gevel aan het nieuwe hoofdkantoor te gebruiken voor hun logo en ze dus zichtbaar maken. Ontwerp en uitvoering van dit project lag ook bij JonkSign.

GEBRUIKT MATERIAAL
Avery 835 Silver.

GEBRUIKTE METHODES
Plakken (droog) van folie d.m.v. spatelen.

GEBRUIKTE APPARATUUR
Föhn, spatel en mes.

BIJZONDERHEDEN
JonkSign heeft het logo zo ontworpen dat het in de juiste verhouding blijft vanaf één specifieke aanrijroute. De voorste letter (G) is smaller dan de achterste letter (T), en de overige letters (tussenletters) zijn daaraan aangepast.   Het effect met de damwand was een uitdaging. De letters zijn aan één kant van het profiel geplakt, hierdoor is het logo bijna niet te zien als je van de andere kant komt aanrijden. Zo ontstaat een verassend effect voor het langsrijdende verkeer.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Maximale impact, met minimale middelen. Schoonheid met een twist hoeft niet altijd groots te zijn. Dit project is juist sterk door het ingetogen karakter en de juiste uitvoering. De signmaker heeft zelf het ontwerp bedacht. Verrassend effect doordat de letters slechts van één kant zichtbaar zijn. De uiting harmonieert ook met het totale gebouw. De klant kan niet anders dan blij zijn.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL