Berg Toys Ede

NOMINATIE – Outdoor Signage – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Outdoor Signage
 • Inzender:
  Van Lambalgen Allround Reclame
 • Opdrachtgever:
  Berg Toys / Kampertbouw
 • Ontwerp:
  Van Lambalgen Allround Reclame / Middendorp bv Bouwkundig teken- en adviesbureau

Stem op dit project

ANDERE BETROKKEN BEDRIJVEN
Kampertbouw, van Beek montage en Techniekgroep van Heerdt

PROJECTOMSCHRIJVING
Berg Toys wilde op hun nieuwe bedrijfspand van circa 12.000 vierkante meter in Ede aan de A12 een onderscheidende gevelreclame. Berg Toys is gespecialiseerd in buitenspeelgoed en staat voor actief bezig zijn in de buitenruimte.

ROL IN HET PROJECT
Na diverse ideeën, voorstellen, gesprekken, aanpassingen en de materiaalkeuzes kwam het uiteindelijke ontwerp. Vervolgens de ontwikkeling en realisatie, met als uitdaging de zichtbaarheid langs de drukke snelweg.

GEBRUIKT MATERIAAL
Het Berg-logo is uitgevoerd in een dooslettervariant met ledverlichting in twee kleuren. Overdag licht het logo wit uit om op donkere dagen extra kracht te geven. ‘s Avonds wordt door een Astro digitale schakelklok de rode ledverlichting ingeschakeld. Het logo heeft een afmeting van 7.200 x 3.650 mm.
De vlakverdeling van cortenstaal-look op het pand is rondom voorzien van witte led contourverlichting met een diameter van 30 mm die is opgebouwd uit robuuste, harde en recyclebare acryl, waardoor de gevel van het gebouw in het donker in een kunstobject verandert. Er is slechts 10 mm tussenruimte noodzakelijk om de uitzettingscoëfficiënt van de gevel en ledbuizen op te vangen. Omdat zowel de buizen als eindkappen lichtdoorlatend zijn, oogt het als één aansluitend geheel. Er is voor 425 meter aan ledbuizen gebruikt.
Voor de presentatie van een aantal Berg-producten is gekozen voor een Ovio doek-opspansysteem, bestaande uit een aluminium profiel en bijpassende clips. Er is 156 meter profiel en circa 550 vierkante meter meshdoek gebruikt. Vier masten met ledarmaturen verlichten de drie visuals in het donker.

GEBRUIKTE APPARATUUR
Freesmachine, Vutek fullcolour printer, hoogwerkers, Total station, lasapparatuur, snijplotter, hand- en elektrisch gereedschap.

BIJZONDERHEDEN
Door het samenspel van producten en vormen, is gevelreclame hier in een nieuwe dimensie geplaatst. Met een klein team is een groots reclame-object uitgevoerd die aangeeft waar Berg Toys voor staat.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Opvallend project waarin lichtreclame, architectuur, print en branding zijn samengevoegd tot een harmonieus geheel. Het gehele pand is nu betrokken bij de branding van het merk. Het spansysteem zorgt ervoor dat het doek een geïntegreerd onderdeel wordt van het gebouw. Outdoor signage waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de architectuur, resulterend in mooie lijnen met impact.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL