Branding hoofdkantoor Diageo

NOMINATIE – Interior & Architectural Signage – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Interior & Architectural Signage
 • Inzender:
  Vizio
 • Opdrachtgever:
  Tétris Design+Build
 • Ontwerp:
  Annemarie Winten

Stem op dit project

PROJECTOMSCHRIJVING
Verzorgen van de volledige branding van het hoofdkantoor van Diageo in Amsterdam, wereldleider in sterke drank en bieren. Visie van het bedrijf: Celebrating life every day, everywhere. De sfeer van creativiteit en passie komt terug in de grafische uitingen in het nieuwe hoofdkantoor van Diageo, waar het leven zich afspeelt rond de Diageo Celebration Street. Een levendige straat met bars, winkels, restaurants, clubs en meer – de plek waar iedereen samenkomt. Medewerkers van Diageo kiezen de werkplek die op dat moment het beste bij hun behoeften past; het voorbeeld van een nieuwe generatie werkplekken met meer dan alleen traditionele kantoorfaciliteiten. Alles is gericht op het verbeteren van de werkresultaten, de concentratie, de samenwerking tussen de teams en de onderlinge omgang.

ROL IN HET PROJECT
Samen met architecte Annemarie Winten van Tétris en Diageo verzorgde Vizio de projectbegeleiding, technische uitwerking, productie en montage van alle grafische uitingen. Denk aan wandprints, glasfolies en een history wall.

GEBRUIKT MATERIAAL
Wallcovering, 3M Clearview, Crystal folie, houten panelen, koperen panelen, lichtreclames en flexframes.

GEBRUIKTE APPARATUUR
HP Latex, Agfa Anapurna, Zünd.

GEBRUIKTE METHODES
Plakken, printen en monteren.

BIJZONDERHEDEN
Een history wall, bestaande uit eikenhouten wandpanelen geolied in verschillende kleuren. De panelen zijn rechtstreeks voorzien van prints en koperen elementen die ook direct geprint zijn. De merklogo’s zijn uitgevoerd in kunststof, hout en metaal.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Zo ziet de werkplek van de toekomst eruit. De signing als onderdeel van het gebouw, faciliterend in de werkomgeving en inspirerend voor de gebruikers. Hoge kwaliteit dankzij het toepassen van een grote diversiteit aan materialen en disciplines, zoals lichtreclame, flexframes en geolied hout. Toch straalt het geheel eenheid uit. Functionele interieurdecoratie op hoog niveau.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL