By Ami – Urban Bistro

NOMINATIE – Interior & Architectural Signage – SIGN+ AWARD 2022

Fotografie: Horecainbeeld.nl

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Interior & Architectural Signage
 • Inzender:
  JeroenvandeWier.nl
 • Opdrachtgever:
  By Ami – Rotterdam
 • Ontwerp:
  Jeroen van de Wier

Stem op dit project

PROJECTOMSCHRIJVING
By Ami – Urban Bistro is een Instagramminded horecagelegenheid. Alles ademt kleur en creativiteit. De wens van de eigenaar was een totaalconcept neerzetten, dat recht doet aan deze gedachte. Van de Wier heeft het hele interieur aangepakt, waardoor gerechten en interieur één kleurexplosie vormen. Elke hoek of ruimte is ‘Insta-proof’: je Gin-tonic heeft op de foto altijd een kleurrijke backdrop en je Rolo-cheesecake staat erbij alsof het een fotoshoot is. Wat begon als een aanvraag voor een muurillustratie liep al snel volledig uit de hand. Het enthousiasme van eigenaar Ahmed was aanstekelijk en hij bood veel vrijheid om mee te denken en alles uit de kast te halen, binnen het beoogde concept.
Dit leidde tot vier instawalls in een mix van muurstickers, handgetekende lijntekeningen en (graffiti)spuitwerk; twee toiletunits compleet met kunstbloemen en vogelgeluiden; zes steunpilaren in stencilwerk, met muurstickers en schilderwerk; totaalconcept met sfeerimpressies voor overige aankleding, verlichting, kunstplantendecoratie en thematisering gerechten. Van de Wier voorzag de ramen ook van zonwerende folie.

ROL IN HET PROJECT
Het hele traject, van meedenken tot de totale uitvoering.

GEBRUIKT MATERIAAL
Avery MPI 2006 high-tack folie en mat laminaat, MTN 95 spuitbussen (graffitilak), Molotow verfstiften, zonwerende folie.

GEBRUIKTE APPARATUUR
iPad pro met Procreate software, PC met illustrator en Photoshop, HP 365 latexprinter, beamer, Kala laminator, Summa 160 snijplotter.

GEBRUIKTE METHODES
Tekenen, digitaal tekenen, muurtekeningen uit de hand, schilderwerk uit de hand, digitaal printwerk en plakken (wallwrap).

BIJZONDERHEDEN
Mixed media van handtechnieken en digitale ontwerpen. De uitvoering bestaat uit printwerk in combinatie met lijntekeningen en interieurstyling.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Knap en inspirerend. Doet het heel goed op Instagram. Een gedurfde combinatie van technieken: muurstickers, handgetekende lijntekeningen, zonwerende folie en graffiti. Een treffend voorbeeld van wat er kan ontstaan wanneer het enthousiasme van de opdrachtgever hand in hand gaat met de creatieve vaardigheden van de signmaker. Een modern ‘meesterwerk’.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL