Campus aan de Lanen

NOMINATIE – Indoor Signage – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Indoor Signage
 • Inzender:
  Kleefkracht
 • Opdrachtgever:
  De Ontwerppraktijk
 • Ontwerp:
  De Ontwerppraktijk

Stem op dit project

PROJECTOMSCHRIJVING
Duurzame signing voor een duurzaam schoolgebouw. De opdrachtgever wilde niet vastzitten aan de standaard indoor signing, maar een duurzame en mooie oplossing, passend bij het karakter van het gebouw.

ROL IN HET PROJECT
Kleefkracht heeft samen met de ontwerpers van De Ontwerppraktijk het gebouw al tijdens de bouwfase bezocht. Het signbedrijf kwam al vrij snel tot de conclusie dat het out-of-the-box moest denken. Daarom heeft Kleefkracht ervoor gekozen om binnen vilt toe te passen.

GEBRUIKT MATERIAAL
Vilten letters en een vilten driehoeksbord van PET-vilt. Dit duurzame materiaal is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en is een goede vervanger voor traditionele bewegwijzering.

GEBRUIKTE APPARATUUR
Freesmachine: Zünd

GEBRUIKTE METHODES
Frezen

BIJZONDERHEDEN
Toepassing van PET-vilt is langzaam aan een opmars bezig. De kunst is om met de gebruikte kleuren en vormtaal niet te ver af te wijken van de structuur van het materiaal en de identiteit van het gebouw. Daarin is Kleefkracht hier goed geslaagd. De combinatie van diapositieve letters en graphics op de wanden versterkt dit effect.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Een creatief en duurzaam project. Door gebruik te maken van een ‘sympathiek’ materiaal als PET-vilt (nog geen standaard materiaal in de branche) wordt een recyclebaar alternatief geboden voor gebruik van standaard oplossingen voor bewegwijzering. Een mooie stimulans voor collega-signbedrijven die nog twijfelen. Circulair denken, ook in de signbranche, heeft de toekomst.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL