Embassy of Mobility Cube

NOMINATIE – Tentoonstellings- & Evenementenbouw – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Tentoonstellings- & Evenementenbouw
 • Inzender:
  Glance & Vision
 • Opdrachtgever:
  Dutch Design Foundation
 • Ontwerp:
  Enversed studios

Stem op dit project

PROJECTOMSCHRIJVING
Productie van een uniek projectiemeubel voor de Dutch Design Week 2021. Met als resultaat een enorme ‘CUBE’ (3x3x4 meter) met aan de binnenzijde een gevormd beamerscherm waarop een op maat gemaakte animatie wordt afgespeeld. Rondom een ingebouwde geluidsinstallatie voor 360-graden-beleving. Op een grondvlak van 6×6 meter (vinyl met print) trekt dit de aandacht in de ruimte.
Het scherm moest van alle kanten goed te zien zijn en de wens was om het geheel maar twee staanders te geven. Daarnaast was er een speciaal beamervlak met schuine randen nodig die aansloot op de gemaakte animatie.

ROL IN HET PROJECT
Van ontwerp tot oplevering verantwoordelijk geweest voor de CUBE, met volledige productie in eigen huis. Na het evenement de hele CUBE in twee speciaal gemaakte pallets opgeborgen en klaargemaakt voor transport en opslag. Verantwoordelijk voor het transport en plaatsing van de CUBE op andere locaties in Nederland en wellicht in het buitenland.

GEBRUIKT MATERIAAL
Dibond, aluminium, hout, stof, promotioneel vinyl (met fullcolour print).

GEBRUIKTE METHODES
Rechtstreeks geprint op dibond, contour en V-cut gefreesd van dibond, frezen van houten onderdelen, dibond cassettes verstevigd met dibond ‘profielen’

GEBRUIKTE APPARATUUR
swissQprint Nyala 3, Zünd G3 – XL 1600, AXYZ freestafel, Robland formaatzaag, handgereedschappen.

BIJZONDERHEDEN
Standaard oplossingen – zoals bijvoorbeeld frames met doeken – was hiervoor zeker een optie geweest, maar zou nooit het gewenste gevoel geven: een stevige solide kubus die tevens lijkt te ‘zweven’. Het gewicht en de krachten op het geheel en in de constructie moesten verdeeld worden over slechts twee staanders. Dit met een zo licht mogelijke constructie, vanwege kunnen op- en afbouwen op verschillende locaties. De frames zijn gemaakt uit een combinatie van hout en aluminium. Zodra het frame staat, kunnen dibond cassettes aangehaakt worden. In mum van tijd staat deze demontabele aandachtstrekker in de ruimte.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Het is sign, het is constructie, het is digital display. Je moet veel technische kennis hebben om dit fraai en functioneel vormgegeven presentatiemiddel in eigen beheer te ontwikkelen. Het oogt open én massief. Slim gebruik van twee staanders, waardoor het liggende scherm van alle kanten goed zichtbaar is. Makkelijk demonteerbaar, dus snel elders inzetbaar.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL