Glider Aerobatic Showteam

NOMINATIE – Voertuigreclame & Carwrapping – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Voertuigreclame & Carwrapping
 • Inzender:
  Sign Masters
 • Opdrachtgever:
  Glider Aerobatic Showteam
 • Ontwerp:
  M2iD / Marco Mathijssen

Stem op dit project

PROJECTOMSCHRIJVING
Het nieuwe zweefvliegtuig en de aanhanger van Glider Aerobatic Show Team voorzien van een unieke uitstraling. De ontwerpende partij M2iD kreeg de opdracht om van twee verschillende objecten één geheel te maken. Terugkerende elementen waren de kleur, het logo en de mascotte op de aanhanger. Het ontwerp op papier moest worden vertaald naar de uitvoering.
Het ontwerp op de aanhanger loopt rondom door; ruim 30 meter rondom zonder een millimeter verspringing. Beide kanten van het vliegtuig zijn op de millimeter af exact hetzelfde. Ook op de staart is het gelukt de twee zijden perfect te laten aansluiten.

ROL IN HET PROJECT
Begeleiding in uitvoerbaarheid ontwerp; materiaalkeuze, vooral voor het zweefvliegtuig was dit zeer van belang i.v.m. gewicht; uitvoering.

GEBRUIKT MATERIAAL
Voor de aanhanger: 3551RA voorzien van 215 glans laminaat van Oracal.
Voor het vliegtuig: Avery 1105 voorzien van DOL 1460 glans laminaat.

GEBRUIKTE METHODES
Printen, lamineren, snijden, wrappen, bestickeren, prints afkitten op aanhanger en op vliegtuig waar nodig de prints afsealen i.v.m. windbelasting.

GEBRUIKTE APPARATUUR
Programma’s: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Colorchoice. Printer: Mimaki JV150/160; plotter: Mimaki CG-160FXII; Laminator: RollLam.

BIJZONDERHEDEN
Voor het zweefvliegtuig is rekening gehouden met het gewicht van de folie en het feit dat het vliegtuig gestroomlijnd bleef. Daarnaast zitten er sensoren op het vliegtuig waarvoor de aangebrachte folie geen storende factor mag zijn.
Omdat er geen schaaltekeningen beschikbaar zijn van dit soort modellen kwam het inmeten zeer nauwkeurig, zodat het uiteindelijke ontwerp direct goed passend was te maken; er mag niet worden gesneden op dit soort vliegtuigen.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Door het ontbreken van schaaltekeningen een uitdagende klus voor de echte vakman; het ontwerp voor het vliegtuig moest direct passend zijn. De folie mag nergens storen en snijden op het object was uit den boze. Sterk dat de stijl van het ontwerp terugkomt op de aanhanger, waardoor een mooi geheel is ontstaan. Kortom: maatwerk dat tot in de perfectie is uitgevoerd.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL