GP elite – Porsche GT3 – 2022

NOMINATIE – Voertuigreclame & Carwrapping – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Voertuigreclame & Carwrapping
 • Inzender:
  SignCreative
 • Opdrachtgever:
  GP elite
 • Ontwerp:
  Diverse partijen, waaronder SignCreative

Stem op dit project

ANDERE BETROKKEN BEDRIJVEN
Plakr.nl

PROJECTOMSCHRIJVING
Voor GP elite de 13 livery’s van Porsche GT3 voor het race-seizoen 2022 wrappen voor diverse cups, inclusief onderhoud en schadeherstel gedurende hele seizoen. Dit vraagt snel en efficiënt transport, schadeherstel/spuitwerk en daar tussendoor de auto’s weer printen/wrappen als nieuw. Vooral de Porsche Supercup vraagt veel tijd en aandacht. Deze rijden in het voorprogramma van de Formule 1 op de bijbehorende circuits.
De rijders zijn vrij een Livery te kiezen; designs kunnen uiteenlopen van strak lijnwerk tot cartoonstijl met fluoraccenten. Het voorwerk loopt daarmee uiteen van dtp van een aangeleverd design tot het gehele ontwerptraject.

ROL IN HET PROJECT
Verantwoordelijk voor hele project, van eerste klantcontact tot oplevering van het complete raceteam. Werken met een klein flexibel team waarbij planning essentieel is.

GEBRUIKT MATERIAAL
(Wrap)folie: Avery SWF / Printwrap Avery 1105 met passend laminaat in glans/mat. Beletteringen in 800-serie of Cutcontour Avery MPI 2004.

GEBRUIKTE METHODES
Ontwerp middels schaaltekeningen / 3D-software; plotten, FC print, contoursnijden, wrappen en beletteren.

GEBRUIKTE APPARATUUR
– PC en Apple Computers
– HP 365 latexprinter
– Kala laminator
– Plotter Summa D160

BIJZONDERHEDEN
Strak, maar flexibel plannen is essentieel. Sign-Creative is een all-in-one wrapbedrijf dat zowel ontwerp als de wrap kan verzorgen. Sinds dit jaar werkt het bedrijf o.a. met 3D-software (3D-Changer) om de ontwerpen te presenteren. Ook de klant met minder voorstellingsvermogen krijgt gelijk een duidelijk visueel beeld.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Oogt als een relatief eenvoudig wrapproject, maar schijn bedriegt. Dit circus gaat de hele wereld over en omvat verschillende livery’s. Door die diversiteit, continuïteit en de tijdsdruk om 24/7 ad hoc schades te kunnen herstellen, is dit een uitdagende klus. Geweldig dat signbranche op deze manier linkt met de racewereld. De impact op onze industrie is groot.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL