REVU

NOMINATIE – Interior & Architectural Signage – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Interior & Architectural Signage
 • Inzender:
  Iwaarden
 • Opdrachtgever:
  Vallei Horstee
 • Ontwerp:
  André Pielage

Stem op dit project

ANDERE BETROKKEN BEDRIJVEN
J.J. Wolswinkel; beschikbaar stellen van de silo.

PROJECTOMSCHRIJVING
Op de locatie van de voormalige Zandbrinkermolen in Leusden is een weerspiegeling van het verleden in het heden te zien. Het is een onderdeel van het drieluik REVU, een kunstwerk van André Pielage dat de cultuurhistorie zichtbaar en voelbaar maakt. De kunstenaar verbindt een verborgen archeologisch monument, via een zichtlijn in het landschap, met de Zandbrinkermolen. Op de donkergrijze silo zijn de contouren van de Zandbrinkermolen en het landschap uitgevoerd in een spiegelend kunstwerk van Pielage. De wolken worden weerspiegeld in het kunstwerk en maken dat het heden en verleden samenkomen.

ROL IN HET PROJECT
Iwaarden was verantwoordelijk voor het digitaliseren van het ontwerp, adviseren over het beste materiaal, toelichting geven aan gemeente en andere betrokkenen in vergunningstraject, uitdenken en uitwerken van het productieproces, frezen van het spiegelend plaatmateriaal, plotten van boormallen en monteren van de spiegelende delen op het gebouw. De twee silowanden van vijftien bij vijftien meter zijn door Iwaarden bekleed met twaalfhonderd spiegelende deeltjes. Deze puzzelstukjes vormen samen de contouren van de Zandbrinkermolen en het landschap.

GEBRUIKT MATERIAAL
Alucobond, blindklinkmoeren, blindklinkmoertang, bouten, locktight, lijm, geprinte mallen (1 op 1) met nummering en aangegeven boorgaten.

GEBRUIKTE APPARATUUR
Digitale freesmachine, geprinte mallen en hoogwerker.

GEBRUIKTE METHODES
Digitaliseren, frezen en monteren.

BIJZONDERHEDEN
Spiegelende gevelpanelen in 1.200 verschillende formaten en vormen frezen en deze op de juiste plek op de gevel monteren. Daarbij rekening houden met de geëiste lange garantietermijn en kans op corrosie.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Sign als kunst. Een project van internationale allure. Met relatief simpele middelen (spiegeldelen) wordt een fantastisch effect gecreëerd. Een briljant idee, strak uitgevoerd en met technieken die de signmaker beheerst. Door de enorme hoeveelheid spiegelende panelen ook een behoorlijke logistieke uitdaging. Dit zou op een plek moeten staan waar meer voorbijgangers ervan kunnen genieten.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL