Signing Dutch Grand Prix 2021

NOMINATIE – Tentoonstellings- & Evenementenbouw – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Tentoonstellings- & Evenementenbouw
 • Inzender:
  FE LENN
 • Opdrachtgever:
  DGP BV
 • Ontwerp:
  Diverse partijen

Stem op dit project

ANDERE BETROKKEN BEDRIJVEN
SportVibes – TIG Sports – CM.com Circuit Zandvoort – Zandvoort Marketing – Talpa – Probo – FaberExposize

PROJECTOMSCHRIJVING
CM.com Circuit Zandvoort en omgeving voorzien van wayfinding en aankleding in de breedste zin van het woord, inclusief citydressing voor gemeente Zandvoort, ten behoeve van de Dutch Grand Prix in september 2021. Eigenlijk bijna alle branding die niet op de track zelf van toepassing was.
Daarnaast was de wens/eis dat de gebruikte doeken en materialen na afloop worden opgeslagen, om deze nog tenminste in 2022 en 2023 te kunnen gebruiken. Dit met uitzondering van de materialen die specifiek voor 2021 zijn geproduceerd, zoals de banners met rijders aan de buitenzijde van het circuit.

ROL IN HET PROJECT
FE LENN moest de complete uitvoering (productie en (de-)montage) voor z’n rekening nemen. Met een projectteam ‘on site’ werd ook verwacht dat ze allerhande extra aanvragen en opdrachten zouden behandelen. Omdat het project nieuw was, moest rekening worden gehouden met veel last minute werk.

GEBRUIKT MATERIAAL
22.000 m2 frontlit bannerdoek, 6.500 m2 netten, 8.500 meter aluminiumbuis, 2.000 buiskoppelingen, 400.000 tiewraps, 1.800 m2 stickers, 650 m2 multiplex, 800 m2 Blackback soft fabric banners, Forexpanelen, Pallboard.

GEBRUIKTE METHODES
Spie-scaf montage voor doeken op de tribunes, houtconstructies voor in Paddock Club, plakken op ramen, diverse peesframes voor gebruik binnen, heel veel aluminium buisconstructies voor plaatsing van doeken.

GEBRUIKTE APPARATUUR
Hoogwerkers, gators, schroefboormachines, ratels en heel veel monteurs.

BIJZONDERHEDEN
Dit was met afstand het grootste publieksevenement van 2021 dat aangekleed moest worden. Uiteindelijk kun je dit nooit alleen. Dankzij alle hulp van alle crew, medecontractanten van de DGP, maar zeker dankzij de enorme hulp van collega’s en leveranciers heeft FE LENN een waanzinnig resultaat neergezet.
Voor dit project zijn slimme manieren verzonnen om de diverse montages uit te voeren; met een montageblokje hier en een extra oogje daar. Omdat de organisatie niet wilde dat de dixies op de tv zichtbaar zouden zijn, heeft FE LENN een omhulsel ontworpen dat eroverheen kan worden getrokken.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Eventdressing pur sang. Een tour du force, waarbij heel veel signmakers (op locatie) samenwerkten. De complexiteit, innovatieve elementjes, diversiteit aan gebruikte (recyclebare) materialen, de logistieke uitdaging en wereldwijde aandacht maken dit een mooie showcase voor onze branche. Het opslaan en hergebruiken van een deel van de materialen getuigt van langetermijndenken.

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL