WPP

NOMINATIE – Outdoor Signage – SIGN+ AWARD 2022

PROJECTINFORMATIE

 • Categorie:
  Outdoor Signage
 • Inzender:
  Sign Products + Raúl&Rigel
 • Opdrachtgever:
  WPP
 • Ontwerp:
  Raúl&Rigel

Stem op dit project

ANDERE BETROKKEN BEDRIJVEN
OneEigthyOne, Allround Sign Service

PROJECTOMSCHRIJVING
Voor WPP, een grote mondiale speler in de creatieve media industrie, is een logo gerealiseerd dat is opgebouwd uit dots, gezamenlijk vervat in grote aluminium doosletters (afmetingen 8.250 x 2.565 mm). De dots zijn individueel voorzien van ledmodules en aan de voorzijde acrylaat met daarop een in de huisstijlkleur geprint, deels lichtdoorlatend, rasterpatroon. Overdag zijn de dots blauw en in de avondsituatie verlicht.
Alle cirkels/cellen kunnen afzonderlijk worden bestuurd en een andere kleur aannemen. Het logo is te programmeren in gewenste animaties. Het WPP-logo is gemonteerd tegen de gevel bij het pand Amsteldok te Amsterdam op een hoogte van circa 43 meter. Zichtbaarheid is voor iedere werkgever van belang. Zeker van een creatief bedrijf als WPP wordt verwacht dat ze continu innoveren, impact maken en in het oog springen. Het nieuwe logo bestaat uit verschillende kleuren om de diversiteit van de organisatie en de branche visueel weer te geven.

ROL IN HET PROJECT
Vanuit het ontwerp de vertaling gemaakt naar de technische uitvoering van het product, inclusief verlichting en aansturing. Dit in nauwe samenwerking met Raúl&Rigel. De verlichting moet optimaal zijn, omdat de dots relatief klein zijn ten opzichte van de zichtafstand. Daarom is de kap voorzien van kokers per dot en acrylaat met een hoge lichttransmissie. Om de dots overdag blauw te maken en ‘s avonds in allerlei kleuren uit te lichten, zijn deze voorzien van blauw geprinte rasterfolie. Het traject van de ledverlichting en het aansturen van de individuele dots werd samen met OneEightyOne gedaan.

GEBRUIKT MATERIAAL
Aluminium plaat- en kokermateriaal, aluminium sandwichplaat voor leds, ledmodules, digi ledmodules E12 RGB, inclusief toebehoren, controller en Matrix software, acrylaat, geprinte folie.

GEBRUIKTE APPARATUUR
Lasermachine, freesmachine, lasapparatuur, printer, poedercoatstraat.

BIJZONDERHEDEN
Het tonen van belevingen wordt al veel gedaan op ledschermen. Het tonen van een naam op een gevel gebeurt gewoonlijk door lichtbakken of doosletters. In dit project zijn deze beide onderdelen samengevoegd.

Stem op dit project

COMMENTAAR JURY
Technisch vernuftig en een unieke productie. Alles draait in dit project om de complexiteit. Het ‘visuele grapje’ zit aan de binnenkant. Elke led heeft zijn eigen koker om het licht goed te kunnen scheiden en versterken. Daar is goed over nagedacht. Een ‘levende’ sign, met wisselende kleuren, weerspiegelt waar het merk voor staat. Een verrassende ervaring voor passanten.

Pride
Sustainability
Ajax

Terug naar overzicht


Sponsoren


Tevens wordt de Sign+ Award 2022 ondersteund door de volgende ambassadeurs:

Glasfolie SuncontrolSI’BON en Techniek Nederland

.

De Sign+ Award 2022 is een initiatief van Sign+ Magazine / Sign.NL