Beursnieuws

Mimaki Europe heeft haar dealer ColGraphix, sublimatiespecialist, gekozen om als eerste de nieuwe printer Tx400-1800D te presenteren. Dit doet ColGraphix op stand 104 tijdens de Grafische Vakbeurs in Hardenberg.

De nieuwe Tx400-1800D is geschikt voor direct druk op textiel én sublimatie via transferpapier. Een uniek concept in één machine. Met deze direct textielprinter kan de gebruiker het inktvolume aanpassen aan het type stof of ontwerp. Dankzij deze eigenschap is het mogelijk te printen in verschillende kleurdieptes om tot mooie designeffecten te komen, aldus de fabrikant.

De Tx400-1800D is geschikt voor zowel direct-tot-textiel als dye-sublimatie printen op sublimatie media. Door de verschillende machinemogelijkheden verkrijgt men een breder productportfolio en een hogere productiviteit van printbedrijven. De printer heeft een maximale afdrukbreedte van 1.850 mm.

Inkten
Drie soorten inkt zijn beschikbaar: dye-sublimatie inkt, reactieve dye inkt en acid dye inkt. Met het milieuaspect heeft Mimaki rekening gehouden door de inkt te leveren in 2 liter verpakkingen, die hervulbaar zijn. Dit resulteert ook in substantieel lagere inktkosten, aldus Mimaki.

ColGraphix, stand 104

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.