Beursnieuws

Viscom Frankfurt laat deze week in een speciale ‘Show & Do Arena’ op de beursvloer zien wat er in 30 jaar op het gebied van visuele communicatie is ontwikkeld. Bezoekers worden aangemoedigd om zelf dingen uit te proberen.

Om het dertigjarig bestaan van de beurs te vieren, wordt een deel van de beursvloer ingericht om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied showdo_arena_a-blok_viscom_screen_1van personalisatie te laten zien. Verschillende bedrijven geven hier acte de présence van de hedendaagse mogelijkheden. Variërend van het ontwerpen van mode-items, tot het creëren van gepersonaliseerd behang.

Personalisatie

Zo zal het Duitse bedrijf A-Blok bezoekers uitnodigen om met behulp van een iPad een eigen ontwerp te maken. Het resultaat wordt realtime gevisualiseerd op geanimeerde modellen. HP laat de mogelijkheden van gepersonaliseerd behang zien, dat ter plekke kan worden geprint en gesneden. Bij Roland worden gadgets in enkele seconden voorzien van een persoonlijke look. En Epson laat in deze speciale omgeving zien hoe een T-shirt in minder dan een halve minuut kan worden voorzien van een afbeelding.

Evolutie snijplotter

Brunner en Avery Dennison laten de evolutie van een snijplotter zien. Hier gaat de eerste computergestuurde snijplotter, de Gerber Graphix 4 (uit 1983) een wedstrijd aan met de technologie van vandaag in de vorm van een Mimaki CG60.

showdo_arena_brunner_und_avery_schneideplotter

Gratis entreekaarten

Viscom Frankfurt vindt deze week plaats, van woensdag 2 t/m vrijdag 4 november. Kaarten zijn zowel online als bij de kassa verkrijgbaar, als eendaagse (20 euro online, 36 euro bij de kassa) en meerdaagse tickets. Door het invullen van promocode 7a7z-95fv-ee9b-vrng kunnen lezers van dit vakblad en deze website vooraf online een gratis ticket bestellen.

Kijk voor meer Viscom-nieuws in het Viscom-dossier op deze site.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.