Beursnieuws

De Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign in Gorinchem heeft in drie dagen tijd 15.638 mensen weten te trekken. Minder dan twee jaar geleden (net boven de 18.000), maar beursorganisator Jan Siegers is niet ontevreden. “We kunnen terug zien op een zeer geanimeerde beurs.”

Vakbeurs_Sign_2013-BDe driedaagse vakbeurs, die op dinsdag aarzelend op gang kwam met 4.416 bezoekers, kende op woensdag haar piek met 6.067 bezoekers en trok op de donderdag nog eens 5.155 personen naar Gorinchem. Gezien de situatie in de grafimediabranche, waardoor een aantal partijen uit de grafische sector wegbleef, geen slechte score, stelt Siegers. Het nieuw ingevoerde online registratiesysteem wierp een extra drempel op, maar kwam volgens hem wel de kwaliteit van de bezoekers ten goede. Dat werd in de wandelgangen beaamd door standhouders.

Signmarkt

Overigens was het feit dat de beurs in totaal circa dertig standhouders minder kende dan de vorige editie in Gorinchem, op de beursvloer zelf niet direct te bespeuren. Dat kwam vooral omdat het aantal standhouders uit de signmarkt niet alleen relatief, maar ook absoluut is toegenomen. En van oudsher pakken deze leveranciers uit met creatief vormgegeven stands, waar van alles is te beleven.

Grafiplein

Een enkeling grapte al dat bij een volgende editie er maar een ‘Grafiplein’ moet komen op de Vakbeurs Sign. Dat is misschien wat overtrokken, maar feit is wel dat de grafische en de signmarkt steeds meer naar elkaar toegroeien. En het is niet overdreven om te stellen dat de signsector, zowel qua standhouders als bezoekers, heeft voorkomen dat de beurs in Gorinchem aan zichtbare ‘bloedarmoede’ leed.

De algehele stemming was positief kritisch; niet overal konden direct machines worden geschreven, maar het gros van de standhouders was beslist tevreden over het aantal leads. “Een mooie beurs”, was de kwalificatie die het meest viel te beluisteren.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.