Columns & Weblogs

Corona is een beladen woord geworden. De meesten van ons kenden het voornamelijk als het Mexicaanse zusje van Heineken. Nu is er niemand meer die de uitwerking van COVID-19 niet kent.

De betekenis van het begrip corona heeft de wereld veranderd. Iedereen kent het woord, toch weten we er nog te weinig van. Hopelijk is het snel over z’n hoogtepunt heen en kunnen we ook in onze branche weer gaan bouwen.

Paradoxaal genoeg staat corona ook voor licht in de duisternis. Als buitenste laag van de zon straalt deze maar weinig licht uit en is gewoonlijk niet te zien. Bij een totale zonsverduistering echter, wanneer de maan er volledig voorlangs schuift, wordt deze zichtbaar als een prachtige stralenkrans. Als metafoor is het krachtig. Het kan niet zo duister zijn of er gloort weer licht. Met alle respect voor de mensen die in deze tijd zijn geraakt – fysiek, financieel of emotioneel – behoort ook dit virus tot de evolutie van onze wereld. Verandering is een natuurlijke wetmatigheid. Rampen en ziekten hebben bijgedragen aan de opkomst en val van wereldmachten.

De betekenis die wij persoonlijk hieraan geven, bepaalt hoe we uit deze crisis komen. Kijk eens hoe creatief mensen zijn geworden in de uitvoering van hun werkzaamheden. Opeens werden dingen mogelijk die niet eerder waren bedacht. We kennen allemaal wel zo’n voorbeeld in onze omgeving. Het was er al, maar we zagen het niet, zoals de corona om de zon. Opeens gingen we mondmaskers snijden, kuchschermen produceren en leverden we kilometers vloerstickers. Er ligt méér in ons vermogen dan we gewoonlijk doen. Meer dan we gewend zijn.

Omarm de verandering als een regel. ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’ is geen cliché, maar een overtuiging die zich door de eeuwen heen heeft bewezen. Santé!

D. Signtist

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.