Columns & Weblogs

In mei werd de signbeurs Fespa in Keulen gehouden. Voor het bestuur van de vakgroep lichtreclame van Uneto-VNI een mooi moment om de bestuursvergadering te combineren met een beursbezoek.

Tijdens een intensieve bestuursvergadering is onder andere de vakdag van 17 juni besproken, met als thema Led Display Centers, op het hoofdkantoor van 3M in Delft. Ook is gesproken over de aankomende jaarlijkse studiereis die dit jaar naar Italië gaat. Na de vergadering hebben de aanwezigen Fespa bezocht. De organisatie van de beurs pretendeert de grootse te zijn in haar soort. Er was veel te zien op het gebied van zeefdruk en printen en er was een apart deel ingericht als European Sign Expo.

digiRembrandt

De snelle ontwikkeling op de markt van het digitale printen was goed zichtbaar en vertegenwoordigd. De gewone drukker van weleer kan zich met de huidige technologie betrekkelijk eenvoudig begeven op de markt van de signindustrie, omdat printen niet louter meer draait om papier alleen. Het eenvoudig scannen van schilderijen of ander natuurlijk materiaal kan in uitstekende kwaliteit en van niet echt te onderscheiden worden geprint om bijvoorbeeld een gevel een tijdelijke uitstraling te geven; hiermee schuilt in iedereen een digiRembrandt.

3D-printen

De 3D-printer zal snel terrein winnen in onze branche door nieuwe ontwikkelingen met eenvoudigere bediening, nieuwe materialen en lagere kosten. De buitenlandse signleveranciers uit Litouwen, Polen, Frankrijk en uiteraard China waren ook goed vertegenwoordigd. Ze profileerden zich door in te zetten op kwaliteit in relatie tot lagere productiekosten. Toch erkent men dat voor de Nederlandse markt vooralsnog deze landen alleen een aantrekkelijke alternatief zijn voor serieproductie. De transportkosten worden nog ervaren als te hoog, waardoor de prijs niet significant veel scheelt met een prijs in Nederland.

De sfeer onder de bezoekers was prima, de boventoon werd gevoerd door een gevoel van positivisme over de ommekeer in de economie, we zitten weer in de lift en met alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden zijn er volop kansen om ons te profileren. Met dit goede nieuws konden we een geslaagd beursbezoek in Keulen afsluiten.

Ramon Penders, bestuurslid Vakgroep Lichtreclame Uneto-Vni

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.