Columns & Weblogs

Eigenlijk wilde ik het niet over corona hebben, maar je kunt er gewoon niet omheen. Op het moment dat ik dit schrijf, is het virus met een gestage opmars bezig en is het afwachten welke extra maatregelen de overheid tijdens de persconferentie van 13 oktober afkondigt.

De vrees voor een tweede lockdown hangt boven de markt. Het enige wat je kunt doen, is anticiperen op de situatie die zich voordoet. Dat geldt ook voor ons. In het ergste geval moeten we de draaiboeken voor de hybride uitreiking van de Sign+ Award 2020 op 6 november drastisch over de kop gooien. Vervelend, maar zolang we gezond blijven, is daar wel overheen te komen.

Wat deze crisis duidelijk maakt, is dat organisaties en bedrijven een enorme flexibiliteit moeten inbouwen in hun dagelijkse routines. Niet alleen qua productiecapaciteit en -mogelijkheden, maar ook qua businessmodel. Dit zijn belangrijke voorwaarden om snel te kunnen anticiperen op zowel negatieve als positieve marktontwikkelingen. Want kansen biedt het huidige tijdsgewricht ook. De investeringsbereidheid bij corporate bedrijven om grote opdrachten uit te zetten mag drastisch zijn afgenomen, er lopen best veel consumenten rond waar het (vakantie)geld nog in de zak rammelt. Zij die niet direct bang zijn om hun baan te verliezen, investeren dat geld graag in eigen huis en tuin. Op het gebied van decoratie, zowel interieur als exterieur, kan een signmaker zijn meerwaarde bewijzen.

Ondanks de coronacrisis is de verwachting dat het aantal elektrische auto’s op de weg volgend jaar zal toenemen. Veel autofabrikanten bieden deze aan in een beperkt aantal kleuren. Wellicht biedt dit kansen voor een full of partiële carwrap. Mocht u de komende maanden onverhoopt tijd over hebben, steek hier dan eens wat extra tijd en energie in. Niet alleen om uw vaardigheden te verbeteren, maar ook om de rol die u op dit vlak kunt spelen uit te dragen.

Wouter Mooij
hoofdredacteur Sign+ Magazine

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.