Columns & Weblogs
V.l.n.r.: Mieke Neven (Burocad), Jean Van Houtryve (Visix), Femke Helon (3Motion) en Andreas Foriers (Creafor) bogen zich op Sign2Com over de toekomst van signage en visuele communicatie.

Flexibiliteit is het toverwoord wil je je tegenwoordig onderscheiden als aanbieder in de print- en signbranche. Maar aan die flexibiliteit en korte levertijden mag je best een prijskaartje hangen. Want als de extra inspanningen – dus kosten – geen extra inkomsten genereren, dan zet je de rendabiliteit van je bedrijf in feite verder onder druk.

Rode draad

Dit was de rode draad bij een van de thema’s die werden aangesneden tijdens het businessdebat dat, in samenwerking met Fespa Belgium, op de beursvloer van de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk werd gehouden. Onder leiding van Kurt De Cat (hoofdredacteur Grafisch Nieuws en M&C Magazine), bogen Mieke Neven (Burocad), Jean Van Houtryve (Visix), Femke Helon (3Motion) en Andreas Foriers (Creafor) zich over ‘de toekomst van signage en visuele communicatie’. En die staat onder druk, met name door de kwakkelende economie, het tekort aan vakkrachten en de explosief gestegen loonkosten bij onze zuiderburen.

Omzetgroei is voor velen noodzakelijk om deze kosten te kunnen dragen en automatisering en robotisering staan bovenaan de investeringsagenda. Om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen, blijft het belangrijk te laten zien hoe dynamisch en futureproof de sector is, stelde Helon.

Snelle levertijden

Het is tevens zaak om flexibel te kunnen reageren op de veranderende klantvraag. Snelle levertijden zijn bijna standaard. Daar kun je over klagen of het omarmen en je organisatie er op aanpassen, aldus Van Houtryve. Benut het feit dat je relatief dicht op de markt zit; maak daar een concurrentievoordeel van ten opzichte van het buitenland, was zijn boodschap. Foriers pleitte ervoor om van deze ‘snelservice’ een product te maken. “Koppel een waarde aan spoedlevering.” Doe je dat niet, dan snij je op den duur in je eigen vingers, beaamde ook Neven. Volgens haar is het belangrijk niet alleen de productie, maar het hele proces – vanaf het eerste contact met de klant tot de uitlevering – te optimaliseren. “Laat de klant daarin zelf zoveel mogelijk doen, dat ontlast jouw organisatie.”

Wouter Mooij,
hoofdredacteur Sign+ Magazine

Editorial uit Sign+ Magazine nummer 7-2023

Reageer ook op de poll: ‘Meer geld vragen voor snellere levering is een goed idee’
Breng hier jouw stem uit.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.