Editorials

‘Het nieuwe normaal’. Inmiddels een gevleugelde uitspraak, maar ik kan er niet aan wennen. Laten we eerlijk zijn, de omstandigheden waarin we nu wereldwijd verkeren zijn niet normaal. Wie rond het millennium het huidige effect van een pandemie op maatschappij en economie zou hebben beschreven, zou voor gek zijn versleten.

Daar moest ik aan denken toen ik het onderzoek Scenario2040 las dat is geïnitieerd door Techniek Nederland. Hoe kun je een toekomstbeeld schetsen dat twintig jaar verder in de tijd ligt, als de wereld om je heen in slechts een paar weken zo ingrijpend kan veranderen? Niemand kan de toekomst voorspellen. Wel kunnen we met behulp van scenario’s een voorstelling maken van wat ons mogelijk te wachten staat. Want los van allerlei onvoorziene omstandigheden, zijn er wel degelijk maatschappelijke uitdagingen en technische ontwikkelingen te herkennen. Hoe wil je daar als individu en bedrijf mee omgaan, op voorsorteren?

Hybride

Ondertussen moet iedereen dealen met de werkelijkheid waarin we nu leven. Het coronavirus is een gegeven. Ook wij moeten daarmee rekening houden. Hoe zeer het ons ook aan het hart gaat, de geplande uitreiking van de Sign+ Award 2020 tijdens een groot netwerkevent in Fort Lent op 12 november is binnen de huidige coronaregels onmogelijk. Momenteel wordt hard gewerkt aan een alternatief ‘hybride event’. Zodat we genomineerden en winnaars van de Sign+ Award wel in het zonnetje kunnen zetten, maar ook voldoen aan de RIVM-richtlijnen en ieders veiligheid kunnen garanderen. Het wordt een mix van live en online. Normaliter zijn alle inzenders en verschillende gasten welkom bij de uitreiking, maar dat is deze editie helaas niet mogelijk. Belangstellenden kunnen straks online de uitreiking volgen. Hoe en wanneer? Zet alvast met potlood een cirkel om 6 november, maar hou verder de website en nieuwsbrieven van Sign.NL in de gaten. Uiteraard worden alle genomineerden persoonlijk benaderd en uitgenodigd voor het alternatieve programma.

Wouter Mooij
hoofdredacteur Sign+ Magazine | Sign.NL

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Duurzamer produceren?

Wilt u duurzamer produceren, maar weet u niet hoe te beginnen?
Volg onze online kennissessie 'Duurzaam omschakelen met verwisselbare media''.
Een initiatief van PIXIA B.V. i.s.m. Sign+ Magazine, Probo.nl en Van As.

Woensdag 26 mei | Deelname is gratis