Columns & Weblogs

Nee, het is niet zo dat we zo groot zijn geworden dat we geld gaan ophalen op de AEX in Amsterdam. We gaan gewoon naar Gorinchem.

Het is alweer twee jaar geleden dat de beurs in Gorinchem plaatsvond, de tijd gaat snel. Ik heb altijd geroepen dat het een familie-uitje is waar de menigte alleen maar op af komt omdat je er gratis kunt eten en drinken. Ik denk ook nog steeds dat dit voor een groot gedeelte zo blijft, want dat is al jaren zo. Net zoals de bussen scholieren die worden gedropt om het bezoekersaantal flink te kunnen opschroeven.

Investeringsklimaat

Toch ben ik dit keer heel benieuwd naar wat we allemaal te zien krijgen. Ik heb de indruk dat er, na ons herstelmomentje van 2014, in 2015 een investeringsklimaatje heerst en ook dat de leveranciers van hardware dit in de gaten hebben. Als ze slim zijn, zullen ze hierop inspelen en kun je wellicht een voordeeltje pakken. Daarnaast vind ik het ook gezellig om mijn collega’s weer eens te zien en te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

Presentatie

Beursbezoek is een onderdeel van je werk, vind ik. Je ziet altijd wel weer nieuwigheden en blijft goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Jammer is wel dat veel standhouders niet de creativiteit hebben om de juiste manier te vinden hun innovaties onder de aandacht te brengen. Vaak loop je op een beurs en heb je van alles gemist. Je kent het wel, dat je naderhand van iemand anders hoort: “Heb je dat nieuwe zelfklevende textiel gezien, deze kun je 100 keer herpositioneren.” Was je net naar op zoek. Ik moet eerlijk zeggen dat het moeilijk is voor die gasten dit goed voor elkaar te krijgen en wij vaak niet de tijd nemen om elke stand fatsoenlijk te bezoeken, maar…

Voorop lopen

De toppers onder ons hebben de capaciteiten en het neusje om de juiste mensen te leren kennen en daardoor voorop te lopen in onze markt. Wie van mening is dat dit alleen maar in China of Las Vegas is te realiseren, spreek ik tegen. Ik zou zeggen, ga op zoek naar de juiste oplossing voor je probleem en deel deze met de Sign+ Magazine redactie. Zij staan altijd te popelen om de praktijkervaringen op te schrijven en daarmee met iedereen te delen. Gorinchem, here we come!

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.