Columns & Weblogs

Ik heb mijzelf betrapt op een reeks azijnpisserige inzendingen, terwijl het hoog tijd is om de ommekeer van negatieve gewaarwordingen om te zetten naar de positieve flow waar we nu in zitten!

Al ben ik nog wel twee collega’s tegengekomen die het niet hebben gered dit jaar, maar verder zit iedereen weer in de lift. Na een goed 2016, is ook dit jaar weer positief gestart en dat heb ik al gemerkt op de Grafische Vakbeurs in Gorinchem. Het was pokkedruk en iedereen was positief gestemd! De leveranciers die ik sprak, waren enthousiast en gaven aan dat het een heel goede beurs was. Naast nieuwe starters hebben ze ook veel klanten gesproken die weer gaan investeren om hun apparatuur te updaten naar de laatste versies met bijpassende snelheid en kwaliteit. Ikzelf was niet op koperspad, maar heb nog wel wat nieuwe ontwikkelingen gezien die ik wel graag wil aanschaffen.

UV-printen

UV-printen zit duidelijk in de lift en daar gaan we de komende jaren nog veel meer van horen, denk ik. Ik heb nog de traditionele Print & Cut machine staan als meest gebruikte printer, omdat ik zweer bij de solventinkten en nou eenmaal al jaren op deze echte signmachine de meeste centjes verdien. Ooit zal het nog wel een UV Print & Cut gaan worden, hoop ik, maar deze moet eerst nog ontwikkeld worden voor een betaalbare prijs.

7 vette jaren

Afgelopen maanden deden mij denken aan de beginjaren 2000, toen alles kon en je lekker offertes mocht maken waarvan er veel doorgingen. Heerlijke tijd die van mij de komende jaren mag aanhouden. Ik geloof daarin de bijbel, en met de 7 magere jaren zitten we nu weer lekker aan het begin van de 7 vette jaren. Tel maar mee. Van 2001 tot 2008 was het een heerlijke tijd, waar veel kon en ook de vierkantemeterprijs nog dermate hoog was dat je met normaal werken een leuke boterham kon verdienen.

Van 2008 tot 2015 was het crisis, die we dus snel moeten vergeten, maar waar we lange tijd toch last van hebben gehad. Mijn tip is dus om nu te gaan knallen tot 2022 en net voor die tijd je bedrijf te verkopen of met pensioen te gaan. Dan kun je nog lekker meeprofiteren van de bubbel waar we nu weer in beland zijn en ben je wat vetter op de botten voor de 7 magere jaren die vast weer komen na 2022. Extra tip is wel om ruim voor 2022 te verkopen, anders ben je te laat!

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.