Columns & Weblogs

Je hebt wel eens van die momenten dat je bevestigd krijgt waarom sommige mensen of situaties je irriteren en waaraan je een hekel hebt.

Enkele jaren geleden kregen we een nieuwe klant. Een jonge gast (rond de 25 jaar) en bijzonder creatief. Dankzij enkele goede familierelaties en een dosis lef kreeg hij het voor elkaar om een paar grote klanten binnen te halen. Daarnaast had hij een, niet nader te benoemen, product ontwikkeld waarmee hij gigantisch scoort. Wij mogen het produceren, dus mij hoor je niet klagen.

Vocale diarree

In het begin heb ik financieel meegedacht om te helpen en in de hoop daarmee de langere relatie veilig te stellen. Naarmate de tijd vorderde en veel geld werd verdiend, veranderde de no-nonsense houding in een licht arrogante benadering en kwamen de grote verhalen op tafel. De vocale diarree over alles wat hij geweldig deed en beter wist dan wie dan ook, nam de overhand. Dit resulteerde in bovengenoemde situatie waarin ik bevestigd kreeg waaraan ik een hekel heb.

De finale bevestiging van zijn hernieuwde instelling werd duidelijk toen hij tijdens onze meeting enkele malen een collega inschakelde om nota bene vijf meter verderop koffie uit een automaat te halen. Als er dan ook nog gezegd wordt dat hij daar nu te goed voor is geworden en het niet meer zelf gaat halen, is bij mij de irritatie compleet. En dan weet ik genoeg…

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.