Columns & Weblogs

Ik heb altijd een negatief gevoel als ik in de file sta en dan constateer dat er weer een paar slapers het volgende economisch verlies op hun geweten hebben.

Als je zou berekenen wat een file, veroorzaakt door een ongeluk, kost aan onze gemeenschap, denk ik dat je verschrikkelijk schrikt. Wat mij dan een beetje frustreert, is dat het vaak zo onnodige en repeterende oorzaken zijn die wellicht alleen mij opvallen, maar waar iedereen eens op moet letten.

Ongeluk

Kom je langs een ongeluk gereden, is het 8 op de 10 keer dezelfde soort auto met dezelfde soort bestuurder die op zijn dak ligt of verdrietig aan de kant staat te bellen met het thuisfront. Helaas moet ik daaropvolgend melden dat de veroorzakende auto in de serie ‘rugzak met bretels’ te vinden is, en ik noem ze maar op: Ford Ka, Opel Minerva, Citroen C1, Toyota Aygo en Kia Picanto. Dan de chauffeur met vaak het vrouwelijke geslacht in de leeftijd tussen de 18 en 25 jaar…. Vrijwel nooit een dikke BMW of Mercedes met oudere man te vinden die achterop een ander is geklapt.

Economische verliezen

Deze doelgroep veroorzaakt dus een groot deel van ons fileleed en dat wordt ongemerkt gedoogd. Niemand gaat dit betalen en we blijven allemaal de dupe van deze constatering. We kunnen hier ook niets aan veranderen. Maar ik wil toch iedereen eens vragen om op te letten en mij te bevestigen of het puur toeval is wat ik meemaak, of dat er toch een reden is om zo veroordelend te denken. Ik baal net zoals iedereen van de file, maar maak mij ook zorgen over alle economische verliezen die dit met zich meebrengt!

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.