Columns & Weblogs

De voorspelling in mijn vorige column over de gevolgen van corona is al deels uitgekomen. Volle stranden en veel Benelux-inwoners die hun vakantie in eigen land hebben gespendeerd.

Heerlijk om te lezen dat er veel herstel heeft plaatsgevonden en er geen hotelkamer of huisje meer beschikbaar was. Ook de horeca heeft de weg teruggevonden. Mijn favoriete restaurant in Nederland zit alle dagen propvol. In België is het helaas nog wat minder in verband met de mondkapjesverplichting, maar het gaat zeker ook goed komen.

Optimistisch

Qua signmaking ben ik ook nog steeds optimistisch. Signmakers, die afstammen van de reclameschilders, behoren tot de meest creatieve mensen op aarde. En dan heb ik het niet alleen over ontwerpen, maar ook over ondernemerschap. Ik proef bij mijn eigen team, maar ook bij de concullega’s, een vechtersmentaliteit. Meer dan ooit is iedereen vastberaden om zich niet te laten (in)kisten door het virus. Ik bemerk zelfs een positieve boosheid en extra scherpte op een breed vlak. Met het gestrekte been erin en afmaken die negatieve golf van ellende.

Specialisten

Met respect moeten we ook wel even stilstaan bij een kleine groep specialisten in onze markt. Zij die juist volledig zijn ingericht op de twee markten waar de ergste klappen vallen: evenementen en beurzen blijven voorlopig niet mogelijk. Daarom hoop ik dat de overheid deze specialisten blijft bijstaan en ze volgend jaar een enorme boost krijgen als alle beurzen en evenementen uit de grond knallen. Voor hen in 2021 met het gestrekt been erin!

Piet Print

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.