De Zeepkist

Ik kan het over van alles hebben, zoals de crisis, maatschappelijk verantwoord ondernemen, verkoop via het web, zeefdrukken of printen. Trouwens, dat laatste besteed ik als toegewijde zeefdrukker graag uit.

De crisis dan maar? Ik zat twee maanden geleden met een aantal van ‘ons soort’ ondernemers aan tafel diep in gesprek over het vak en dit mooie vakblad. Ik kan me niet herinneren dat de crisis ter sprake kwam. En we hebben, althans velen van ons, 2009, 2010 en op dit moment het kwart van 2011 overleefd. En bij overleven houdt het toch wel op. Aardig onderwerp voor een gesprek zou ik zeggen. Maar nee, belangrijker zaken…

Maatschappelijk verantwoord ondernemen dan maar? Beetje treurig dat dit zo’n topic is en soms verwordt tot een marketinginstrument. Het lijkt me een open deur dat maatschappelijk – of beter: sociaal – gedrag uitgangspunt hoort te zijn. Al was het ‘alleen’ maar zodat onze kinderen ook nog een schone, groene en leefbare wereld hebben.

Webwinkeltje dan maar? Zeker te overwegen als je een uniek product maakt en je niet uniek hoeft te zijn met de laagste prijs!

Enzovoort.

Hoe geraakt deze zeepkistredenaar eindelijk eens bij de titel van zijn stukje, de liefde? In dit kader natuurlijk de liefde en passie voor het vak en zijn klanten. De liefde voor het vak lijkt me vanzelfsprekend. De liefde voor en van je klanten ontstaat als je die passie voor je vak overbrengt en open, aandachtig en toegankelijk bent. Want uiteindelijk ontstaat het beste werk uit samenwerk. Prettige bijkomstigheid: je hoeft niet voor de laagste prijs te gaan. Het werk wordt je dikwijls van harte gegund. Zeker als je zegt wat je doet. En doe vooral wat je zegt!

Sjaak Schuur
Spant Zeefdruk

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.