De Zeepkist

Al jaren mag ik als vertegenwoordiger van Si’bon, de grootste brancheorganisatie voor signbedrijven, voor dit vakblad columns schrijven. Die waren doorgaans met een knipoog gerelateerd aan zaken waar wij ons vanuit Si’bon hard voor maken. Dit keer gooi ik het over een andere boeg en neem ik u mee in de wereld van verplichte cao’s.

Veel ondernemers realiseren het zich namelijk niet, maar voor elke vorm van handarbeid wordt in Nederland een landelijk verplichte cao opgelegd. Dat kan een verplichting zijn vanuit de Grafimedia, Metaal & Techniek, Textiel of Houtbewerken. Met de Sign-cao kan men als signbedrijf vrijstelling krijgen voor deze cao’s.

Nu blijkt in de praktijk dat, ondanks dat de Sign-cao al 13 jaar bestaat, er veel signbedrijven zijn die geen enkele verplichte cao volgen. Blijkbaar zijn deze bedrijven nog nooit geconfronteerd met een van de pensioeninstellingen én het is blijkbaar ook niet in ze opgekomen om uit eigen beweging het signbedrijf bij zo’n cao aan te sluiten.

AVV

Zoals eerder aangegeven heeft elk signbedrijf (vanuit het Ministerie van Sociale Zaken wettelijk verplicht) te maken zo’n Algemeen Verbindend Verklaarde cao. Deze cao’s hebben allen een duur verplicht pensioenfonds wat niet echt toekomstbestendig is. Daar is in het nieuws de laatste tijd genoeg over te doen. Als signbedrijf kun je met de Sign-cao hiervoor vrijstelling krijgen en is er niet de last van zo’n pensioenfonds.

Volgt een signbedrijf niet één van deze cao’s dan is het een kwestie van tijd dat één van de pensioenfondsen zich bij het signbedrijf meldt. Een pensioenfonds zal het signbedrijf zonder blikken of blozen direct een claim voor premieafdracht pensioen opleggen. De werkgever moet dan over vijf jaar met terugwerkende kracht pensioenpremie betalen voor zowel de werkgever als de werknemers. Voor een bedrijf met vijf medewerkers kan de claim makkelijk 60.000 euro overstijgen.

Naheffing

Hoe je het als signbedrijf ook wendt of keert, indien het signbedrijf niet één van de vijf hiervoor genoemde cao’s volgt, wordt het op termijn geconfronteerd met een naheffing pensioenafdracht die voor veel ellende gaat zorgen.

De centrale vraag is dus: Kop in het zand of nagaan of de Sign-cao bij het bedrijf past. Daar zitten meer voordelen aan dan menigeen denkt.

Ron van Rijssel, Si’bon

Sign+ Magazine heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.