Columns & Weblogs

2020 gaat de boeken in als een gedenkwaardig jaar. Ondanks alle bijzondere, enerverende en zelfs trieste zaken die ikzelf afgelopen jaar heb meegemaakt, blijkt vooral dat we als mensen toch steeds weer in staat te zijn ons aan te passen aan de nieuwe situatie.

Vaak komt dan het beste in ons naar boven. De kracht van de mensheid zit immers in ons vermogen om samen te werken met compassie en in verbinding met de ander. Lees vooral eens het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman.

Allerlei zaken waarvan we altijd dachten dat die nooit zouden veranderen, blijken nu wel te kunnen veranderen. Het pakt beter uit dan ooit verwacht. ‘Positieve disruptie’ heet dit in marketingtermen.

Nieuwe mogelijkheden

Al die veranderingen bieden nieuwe mogelijkheden voor print- en signbedrijven. Elke verandering of wijziging gaat nu eenmaal gepaard met het verstrekken van informatie. Visuele communicatie is daarbij echt onmisbaar, zoals ook in afgelopen jaar weer bleek. Het is de kern van ons werk, waar we als industrie trots op mogen zijn.

2021 zal naar verwachting een jaar worden waarin bedrijven leren om zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Want sommige tijdelijke veranderingen zetten nu door en worden dus blijvend. Denk aan online visuele communicatie, digitale transformatie, thuiswerken, regionalisering, betere hygiëne, privacy datagebruik en flexibilisering van werktijden. Deze aanpassingen vragen om meer creativiteit en oplossingsgericht-denken van bedrijven en hun medewerkers. Bereid je daarop voor en ga ervoor!

Eduard Hoogendijk

Sign+ Magazine/SIGN.NL heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven. Deze keer Eduard Hoogendijk van Eduard Hoogendijk Advies & Support.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.