De Zeepkist

Er is de laatste tijd zoveel in de wereld gebeurd, dat kan niemand onberoerd hebben gelaten. Op zondag 15 maart vorig jaar besefte ik dat de te nemen maatregelen voor corona dichtbij kwamen en realiseerde ik me dat dit de hele maatschappij zou ’ontwrichten’.

Vlak vóór een rondje hardlopen vanuit mijn huis met een goede vriend – betrokken bij de raad van toezicht van een school voor voortgezet onderwijs – werd hij meerdere keren gebeld over een mogelijke schoolsluiting. Van hardlopen kwam niets meer en hij ging naar huis om dingen regelen. Als mij een jaar geleden was verteld dat de rijksoverheid nu regels op zou stellen voor een sneeuwballengevecht tijdens corona, dan had ik zeker naar mijn voorhoofd gewezen.

Nu houdt corona de hele wereld in zijn greep. Op wereldniveau is zoveel nieuws te melden. Ik kan me niet dat ik eerder zoveel heb meegemaakt in een relatief korte periode. Daarbij moet ik wel zeggen dat naarmate een mens ouder wordt (ik ben van 1963) het volgen van nieuws steeds interessanter wordt.

Zo was en is er de gekte op de huizenmarkt in ons land, die de huizenprijzen nog steeds tot astronomische hoogten doen stijgen. En de Britten hadden nooit kunnen vermoeden dat de Brexit zou samenvallen met corona en nota bene nog eens met een heuse Britse variant; dus het wordt voor hen nog spannend hoe de Brexit werkelijk uitpakt als corona voorbij is.

En er waren de Metoo- en Black Lives Matter-bewegingen, waarbij miljoenen mensen opkwamen voor groot onrecht. En hoewel de democratie volgens hen niet goed functioneerde, moest ‘ongeleid projectiel’ Donald T. dan toch het veld ruimen.

Gelukkig hebben niet alle herdenkingen van het feit dat het 75 geleden was dat Tweede Wereldoorlog ten einde kwam, bijvoorbeeld 6 juni 1944, geleden onder de coronamaatregelen, maar het grootste deel in 2020 helaas wel. Zoveel mogelijk mensen fysiek daarbij aanwezig had deze herdenkingen veel kracht kunnen bijzetten.

Licht

Gelukkig is er licht aan het einde van de coronatunnel met meerdere vaccins en de (mogelijke) seizoensinvloed. Gedurende de hele periode van de pandemie is er doorlopend tegen het zelfredzame mkb gezegd: ‘volhouden’. Dat werd vooral gedaan door mensen die niets te verliezen hadden. Daarom hoop ik oprecht dat corona zoveel mogelijk aan u voorbij gaat, zowel fysiek als zakelijk. Voorlopig blijf ik in ieder geval nog wel even plakken, want dat doe ik al sinds 1986…

Franc Kruitbosch
Kruitbosch Print & Sign in Goes

Sign+ Magazine heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.