De Zeepkist

Op dit moment in mijn leven voel ik sterk de behoefte om voor de komende jaren eens te kijken waar mijn toegevoegde waarde ligt voor deze signindustrie.

Zoals velen bekend is, ben ik zeer actief geweest bij de oprichting van Fespa Nederland als kennis-netwerk-organisatie. Daarbij was (en is) het mijn stellige overtuiging dat we samen het verschil kunnen en moeten maken in het bepalen van de richting van onze visuele communicatie industrie. Als we niet zelf de keuzes maken en het alleen aan de marktvraag overlaten, zullen veel bedrijven binnen onze signindustrie ten prooi vallen aan onder andere schaalvergroting, acquisities, cost leadership, met het risico dat het middensegment en de diversiteit zullen verdwijnen.

Milieu

Dezelfde drive heb ik met milieuvriendelijke aspecten binnen onze industrie. Het milieuthema was zelfs de inzet voor de Europese verkiezingen op 23 mei. Ons eigen Nederland maakt zich op voor een milieutransitie. Als je gewoon eens rustig om je heen kijkt, weet je gewoon dat er iets moet gaan veranderen. Alleen, wat zijn de gevolgen van al deze keuzes? Juist daarom blijf ik me inzetten om de mogelijkheden die in onze industrie beschikbaar zijn op machine- en materiaalgebied nu al te bekijken, te beoordelen of te testen. Want ik ben ervan overtuigd dat we als bedrijf of industrie in staat moeten zijn om verstandige keuzes te maken en dit niet aan anderen buiten onze industrie over moeten laten.

Ik verwacht dat fabrikanten en leveranciers daar ook sterk op gaan inzetten en ons verbazen met nieuwe technologieën en substraten. Wat dat betreft kijk ik dan ook weer uit naar de Fespa-beurs in München. Maar als u dit leest, is die alweer voorbij.

Eduard Hoogendijk, PPP

Sign+ Magazine heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.