De Zeepkist

Moet ik het nu over corona hebben terwijl we alweer ruim een jaar in deze crisis zitten? Je kan er gewoon niet omheen. Waar je ook kijkt en luistert, overal gaat het over corona of covid-19, of sars-cov2.

Ons leven wordt al ruim een jaar bepaald door iets wat wij als mens niet kunnen zien, iets ongrijpbaars. Tot maart vorig jaar had een normaal mens nog nooit gehoord van een PCR-test, kruisimmuniteit, een 1,5-meter-samenleving of de corona-app. Als je nu de radio, tv of social media aanzet, word je murw geslagen door alle coronadiscussies. Alsof de wereld alleen nog maar uit corona bestaat en er niets anders is.

We hebben de bekerfinale gehad, maar zonder publiek, want corona. Het is Koningsdag, maar dat vieren we niet, want corona. De dodenherdenking doen we thuis en niet gezamenlijk bij een monument, want corona. Vakantie vieren doen we waarschijnlijk dit jaar in eigen land, want corona.

Sociale wezens

Zullen we er ooit nog vanaf komen? Volgens de geleerden zal corona blijven, in al zijn mutaties die er nu zijn en die er zullen komen, en zullen we er dus mee moeten leren leven. Hoe? Volgens mij weet niemand dat nog echt. Maar dat we van ‘intelligente’ lockdown naar lockdown blijven gaan, lijkt mij toch onwenselijk en niet de bedoeling. Daar zijn wij veel te sociale wezens voor.

Gelukkig lijkt het werk in onze branche toch wel weer aan te trekken, dus hopelijk hebben we daar het ergste gehad. Ik hoop dat we snel weer naar normaal gaan, weer handen kunnen schudden op netwerkbijeenkomsten en vakbeurzen bezoeken om collega’s en leveranciers te ontmoeten. De tijd zal het leren…

Ronald Steenkist, MakeCover

Sign+ Magazine heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.