Columns & Weblogs

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zitten we met z’n allen al ruim zeven maanden in coronatijd. Ongelooflijk wat er in deze periode allemaal is gebeurd en hoe wij als nooit tevoren ons aanpassingsvermogen hebben ingezet.

Helaas heeft een grote groep mensen met veel persoonlijk leed te maken gehad. In de streek waar ik woon, hebben we daar de eerste maanden volop mee te maken gehad. Het plaatselijke ziekenhuis is wekenlang het middelpunt van de landelijke publiciteit geweest. Voor mij extra reden om voor een bepaalde periode thuis te gaan werken en me, zeker in de eerste weken, zo min mogelijk buiten te vertonen. Intussen zijn we gelukkig weer, zij het voorzichtig, onderweg.

In mijn column van vorig jaar beschreef ik nog dat er een structureel tekort was aan goede vakmensen. Op dit moment zijn veel bedrijven, ook in onze branche, blij als ze hun mensen aan het werk kunnen houden. Daarin schuilt meteen het risico dat het voor studenten momenteel erg lastig is om een stageplek te vinden. Aansluitend op een van de laatste nieuwsbrieven van Si’bon, zou ik daar op deze wijze aandacht voor willen vragen.

Omdat er hopelijk ook een periode ná corona gaat komen. Wij zullen dan met zijn allen weer volop behoefte hebben aan goede mensen. Daarom is het zo belangrijk dat ook onze signmakers in spé hun opleiding succesvol kunnen afronden. Een goede stageplek is daarbij van wezenlijk belang. Het zou mooi zijn als u, bij het al dan niet aannemen van een stagiaire, dit in overweging neemt. Want het is in ons aller belang dat wij in de toekomst ook over goede en gemotiveerde mensen kunnen beschikken.

Namens de toekomstige signmakers alvast hartelijk dank!

Ton van Berkel, Vink VTS

Sign+ Magazine/SIGN.NL heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven. Deze keer Ton van Berkel van leverancier Vink VTS.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.