De Zeepkist

Aan het eind van dit jaar wil ik graag teruggrijpen op de uitreiking van de Sign+ Award 2018 op 9 november jongstleden. Dit is sinds vele jaren een traditie die vooral in ere moet worden gehouden.

De Sign+ Award biedt namelijk een prachtig platform voor onze signindustrie om te laten zien waartoe bedrijven in onze markt in staat zijn. Creativiteit gecombineerd met technisch vernuft en hoogwaardig vakmanschap leiden vaak tot fantastische eindresultaten en het is mooi dat dit soort prestaties op deze wijze worden belicht en via diverse media met de wereld worden gedeeld.

Er waren dit jaar ruim 90 inzendingen. Dat verbaast mij, zij het op een positieve manier. Het is prijzenswaardig dat zoveel bedrijven tijd en moeite hebben genomen, deel te nemen aan deze mooie wedstrijd.

Personeelstekort

Want de tendens in de markt is dat er nog altijd een nijpend tekort aan goede medewerkers bestaat.

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet iemand spreek die dit onderwerp aanhaalt en het is interessant om te horen hoe verschillende bedrijven met dit probleem omgaan.
De mensen zijn er niet, dus moet naar andere oplossingen worden gekeken. Deels kan die liggen in het opleiden of bijscholen van mensen die geen ervaring in het signwerk hebben maar wel interesse voor het vak.

Automatisering

Een andere weg die steeds meer bedrijven bewandelen is die van verdere automatisering. Werk van mensen over laten nemen door machines. Dit zie je vooral in de afwerking steeds meer, met name omdat de ontwikkeling van de daarvoor benodigde machines en software steeds verder gaat.

Het is meer dan ooit belangrijk te weten wat er op dat gebied allemaal mogelijk is. Als iedereen zich daar de komende tijd in gaat verdiepen, kunnen we in 2020 vast nog veel meer inzendingen voor de Sign+ Award tegemoet zien.
Veel succes allemaal!

Ton van Berkel van Vink VTS

Sign+ Magazine heeft een ‘klankbordgroep’ waarin mensen uit diverse geledingen van de sign- en zeefdrukbranche zijn vertegenwoordigd. Hen is gevraagd bij toerbeurt een column te schrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.