Native

Bij Durst draait het om (workflow)automatisering en applicaties op de komende Fespa Global Print Expo in München. Uiteraard staat de hele P5-serie in de schijnwerpers, maar de absolute blikvanger op de stand is een hybride printer (P5 350 HS D4) met automatische doorvoer en de introductie van de nieuwe P5 350 HSR UVled rol-naar-rolprinter. Wie meer wil zien, kan voorafgaand aan én tijdens de beurs het open huis bezoeken op het hoofdkantoor in Brixen (Italië).

Automatisering en applicaties centraal bij Durst op Fespa-beurs

Durst biedt 360 graden oplossingen op maat voor elk aspect van de productie.

Durst Graphic Systems pakt behoorlijk uit tijdens Fespa Global Print Expo, die van 23 t/m 26 mei in München plaatsvindt. De snelste hybride machine uit de P5-serie, de P5 350 HS D4 die is uitgerust met dubbel CMYK (goed voor maximaal 700 m2/uur) en optioneel wit, is live aan het werk te zien in een automatische workflow-omgeving. “De behoefte aan digitale oplossingen in de kartonnagemarkt groeit met de dag”, verklaart Pedro Overmeer, Business Development Manager Durst Benelux, deze keuze. Het mooie van de getoonde oplossing is dat bij kleinere formaten platen één voor één naast elkaar kunnen worden opgelegd zonder het printproces te onderbreken. Overmeer: “Zodra de eerste plaat ligt, kan het printen beginnen. Automatische randherkenning, een standaardvoorziening op elke P5, zorgt ervoor dat de printkop exact weet waar ‘ie moet beginnen met printen.” Op Fespa zullen op deze manier platen van 1,60 meter breedte door de machine worden gevoerd.

Introductie P5 350 HSR

Durst grijpt de Fespa in München tevens aan om de nieuwe P5 350 HSR te introduceren. “Dit is een hoogvolume UVled rol-naar-rolprinter die we tonen in een configuratie met jumborollen met een diameter van 60 centimeter”, aldus Overmeer. “Zowel een enkele rol als duorollen zijn mogelijk en de printsnelheid loopt op tot 700 m2/uur. Het bijzondere is dat we hierbij werken met een beltsysteem en externe af- en opwikkelunits. Hierdoor heb je een hele diepe tafel waar een shuttle met 8 rijen met koppen overheen kan voor een optimaal printresultaat in één pass, ook in volvlakken.”

Labels en Vanguard

Veel aandacht voor verschillende applicaties op de stand van Durst.

Voorts op de stand van Durst een bijzondere presentatie van talloze applicaties. Overmeer: “Het draait uiteindelijk om het eindproduct. Dat tonen we met inspirerende voorbeelden gemaakt op de verschillende platforms die Durst heeft. Waaronder labels afkomstig van de Durst Tau RSC-printers.” Volgens Overmeer biedt de labelmarkt, waar de digitalisering nog relatief in de kinderschoenen staat, sign- en printbedrijven kansen. “Zij zijn wél vertrouwd met digitale technieken.” Per 1 april bedient Durst Benelux overigens zelf de labelmarkt en loopt dit niet meer via Wifac. Specifiek voor bedrijven die zijn geïnteresseerd in labelproductie hield Durst van 3 t/m 5 mei een VIP open huis onder de noemer ‘Durst Beyond’.

Tegenover de Durst-stand staat ‘dochter’ Vanguard Europe die een nieuwe hoogvolume vlakbedprinter (3,2 x 2,05 meter) zal introduceren met een nieuwe ‘look’. Productie tot 360 vierkante meter per uur is mogelijk en deze machine is geschikt voor printen op onder andere karton (extreem hoog vacuüm), hout, metaal, acrylaat en het maken van lenticulars.

Open huis in Brixen

Voor en tijdens Fespa kan het CEC van Durst in Brixen worden bezocht.

Wie álle oplossingen van Durst met eigen ogen wil aanschouwen, is van woensdag 17 t/m maandag 22 mei (na registratie) welkom tijdens een open huis op het hoofdkantoor in Brixen (Italië). Overmeer: “Ook tijdens Fespa kan men Brixen bezoeken. Dagelijks is er een shuttle service vanuit München.” Het open huis bestaat uit demonstraties van Durst-printers in het Customer Experience Center (CEC) en een rondleiding door de fabriek. De volgende printers zijn beschikbaar voor demonstraties: P5 500i D4, P5 350 HS D4 met automaat, P5 350 HS, P5 TEX iSUB en Tau RSC labelprinters. Tevens is er tijdens de beurs de mogelijkheid Escher Digitaldruck in Gersthofen, op één uur rijden van München, te bezoeken. Bij deze klant men een P5 350 en twee P5 500 in actie zien.

Klik hier voor meer informatie.

 

Ontmoet Durst Benelux op Fepa
Ontmoet het nieuwe Durst Benelux-team op Fespa in München, bestaande uit Niko Dheedene, Iris Vanderzeypen (applicatiespecialist) en Pedro Overmeer. Klik hier voor het plannen van een persoonlijk gesprek. Via deze link is ook meer informatie te vinden over het open huis in Brixen voorafgaand aan Fespa.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten